Вчера
30 апреля
29 апреля
25 апреля
24 апреля
23 апреля
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля

Заступниця мера Сум Віра Мотречко кинула біженців, щоб втекти за кордон?

Днями кілька відомих у Сумах телеграм каналів (“Новини Суми Події Сумах“, “Незламні Суми” та інші) розповіли просто вражаючу цинізмом інформацію про діяльність заступника сумського міського голови Віру Мотречко.

Зокрема, прозвучало, що у березні 2022 року колонна біженців із Сум мала прямувати до Полтави. Супроводжувати її мала заммера Мотречко, однак на півдорозі вона розвернула свою автівку, залишила біженців і поїхала в напрямку Львова, до кордону:

“Сьогодні ми бачимо, як в країні почали виганяти заплямувавших себе воєнкомів. Однак, можливо, було б доречним розповсюдити цю практику і на чиновників?

Є у Сумах заступник міського голови Віра Мотречко – особа з багатою історією, але наразі хотілося б згадати березень 2022 року, коли із обласного центру вдалося організувати гуманітарні коридори до Полтави. Один із таких “коридорів” мала б очолювати пані Мотречко і на виїзді із Сум все так і було. Правда, навіть тут, вона поїхала не з усіма в автобусі, а на своєму автомобілі.

А далі починається справжній детектив. На півдорозі до Полтави, вона вирішує тупо наплювати на свої обов’язки високопосадовця, розвертає свій автомобіль і їде до Львова, де намагалася виїхати за кордон із чоловіком”.

Після того, як виїхати із України їй не вдалося, чиновниця, очевидно, розуміючи, що може не тільки втратити посаду, а й взагалі сісти на лаву підсудних за такі діяння у військовий час, вигадує історію про гуманітарну місію:

“Коли ж в неї це не вийшло (бо і чоловік був призовного віку, а сама пані Мотречко у скрутну хвилину мала опікуватися своєю громадою, а не ховати свою “шкуру” та сімейні скарби подалі від міста, з якого “годувалася” останні десять років), як людина винахідлива (а других в команду Лисенка і не беруть), пані Мотречко швиденько вигадала історію про свою грандіозну гуманітарну місію.  Наче вона на Західній Україні (хоча мала бути у Полтаві) займалася збиранням гуманітарки, щоб відправити її у Суми. Правда, достовірно що збирала, ким і куди, а головне кому відправила – на жаль, невідомо. Відомо лише, що в найважчі для міста дні вона покинула колону біженців і поїхала по далі в іншому напрямку”.

Люди задаються питанням, чи буде якась реакція керівника Сум на такі дії його підлеглої, чи все ж “він з нею “в долі””:

“Тому у багатьох і виникає питання: допоки ця зрадниця сумчан буде працювати у міській раді, отримувати там шикарну зарплатню (і добре, якщо тільки її, а то ходять чутки, про побори із спортсменів…) і робити при цьому вигляд, що нічого не сталося? Чекаємо на реакцію міського голови Олександра Лисенка – побачимо чи він з нею “в долі”, чи все ж здатен стати на сторону громади!”.

Сумно те, що незважаючи на резонансність даної інформації, якоїсь реакції з боку ні міського голови Олександра Лисенка, ні самої чиновниці Віри Мотречко так і не прозвучало. Цікаво, а як відреагують правоохоронні органи на таку інформацію і чи понесе відповідальність хоч хтось за таку поведінку?

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября