25 апреля
24 апреля
23 апреля
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля

Анна Валевська про єдину кандидатуру на керівника Служби відновлення та інфраструктури у Сумській області: Хіба це конкурс? А де конкуренція?

Відома українська журналістка, телеведуча та медіаекспертка Анна Валевська гостро розкритикувала очільника Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафу Наєма за кадрову політику по відношенню до Сумщини. Виявляється, до нас в область на посаду керівника Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Сумській області хочуть призначити людину, яка взагалі не володіє інфраструктурною ситуацією, оскільки є не місцевою, не має відповідного досвіду роботи та відповідної освіти. Більш того, до конкурсу, який проводило Державне агентство з відновлення та розвитку інфраструктури України не допустили інші кандидатури, які при цьому мали набагато більше шансів зайняти таку важливу посаду і набагато краще справитися із викликами сьогодення.

“Я була особисто на зустрічі в Сумах, яке проводило Державне агентство з відновлення та розвитку інфраструктури України. Там був сам Мустафа, який презентував свою роботу, свою команду в регіонах, мовляв, ми такі красиві, прозорі, ніякої корупції.

Наші колеги з ТРК “Відікон” запитали про те, що планується зміна керівництва Агентства в Сумські області. Але Мустава взагалі нічого не сказав, що буде відкритий конкурс, що буде новий керівник”…

Анна Валевська переконана, що так не повинно було бути. Потрібно проводити відкритий конкурс із доступом до нього всіх бажаючих спеціалістів, і, перш за все, сумчан.

“Мустафа мав сказати, що відбувається відкритий конкурс. Шановні сумчани, подавайтеся! Бо я знаю, що до мене зверталися люди і казали, що подати заявку на цей конкурс було технічно неможливо зробити. Бо там постійно то сервер зависав, то вилазили якісь помилки. У нас були сучани, які хотіли туди подаватися, але врешті маємо результат, що є лише один кандидат – Смага Іван Іванович із Полтавщини. А наших там нікого навіть не зареєстрували, хоча бажаючі були і це факт! Бо я знаю людей, які особисто туди подавалися. Але зареєструвався тільки Смага!

То виникає питання: Хіба це конкурс? А де конкуренція?…

Якийсь “електрик” із Полтавщини єдиний, хто намалювався на очільника структури, яка буде розпорядником великих коштів на відновлення. Це те, що розбили росіяни!.. І якщо зараз вкрасти ці кошти, то ми залишимося із руїнами…”

Далі журналістка планує звертатися до керівника Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха, щоб він вплинув на цю ситуацію і не допустив такого кадрового свавілля.

Нагадаємо, у кінці листопада цього року до Сум із робочою поїздкою завітав очільник Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Наєм. У ході прес-конференції ані голова Держагентства з відновлення Мустафа Найєм, ані його заступники не повідомили про зміни керівництва у найближчій перспективі. Також не було озвучено нарікань щодо роботи діючого керівника Івана Романюка та загалом стосовно регіонального представництва.

Відповідаючи на питання щодо ефективності служби відновлення  на Сумщині, Мустафа-Масі Найєм сказав, що відсутнє розділення агентства від регіональних служб, всі працюють результативно.

Поряд із тим, стало відомо, що державне Агентство з відновлення та розвитку інфраструктури України шукає в свою команду начальників служб відновлення та розвитку інфраструктури в п’яти регіонах, зокрема й на Сумщині. Офіційна інформація про це з’явилася 22 вересня, а вже за місяць після оголошення конкурсу вийшла публікація про проведення перевірки кандидатів на відкриті посади з прізвищами претендентів. Серед них – уродженець Полтавщини Іван Іванович Смага, якого розглядають на посаду начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Сумській області. Варто зауважити, що інші кандидатури на сайті Державного агентства по нашому регіону навіть не значаться, тобто ні про який вибір не йдеться – конкуренції немає. Також видається підозрілим, що заява про проведення перевірки написана громадянином Смагою Іваном Івановичем 31 жовтня, тобто на 11 днів пізніше дати публікації, на відміну від інших кандидатів по інших структурам.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября