Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

За свій програш на виборах ЄС хоче помститися сумчанам транспортним колапсом

Голова Асоціації приватних перевізників Сум Олександр Запорожець записав відео, у якому прокоментував дії депутатів «Європейської солідарності», що, за його словами, нагадують продовження передвиборчої кампанії – «суцільна брехня і популізм». Зокрема вони заявили, що виносять на сесію Сумської міської ради проект рішення про скасування рішення виконкому від 12 січня про підвищення вартості проїзду в комунальному транспорті.

«Хочу одразу запевнити всіх, що вартість проїзду у комунальному транспорті не змінилася. Змінилася вартість проїзду тільки у приватному транспорті. Я також думав, що вони обмовилися, але вони й далі у своїх виступах підкреслюють, що йдеться про комунальний транспорт», – зауважив Олександр Запорожець.

ЄСівці кажуть, що новий тариф був прийнятий без аргументів і розрахунків, проте всі перевізники провели розрахунки і у визначені терміни подали їх до відділу транспорту Сумської міської ради, де ці дані перебувають у вільному доступі. Більше того, для точності розрахунків частина перевізників звернулася до Харківського автодорожнього університету, інші – до державного підприємства «Сумитранссервіс», що є офіційним представником Міністерства інфраструктури. На момент прийняття тарифного рішення не було подано жодного зауваження чи пропозиції ні від сумчан, ні від депутатів.

«Для того, щоб ціна проїзду була адекватною, не лякала – 15, 17, 20 грн, нами був взятий пасажиропотік не карантинного 2020-го року, а 2019 року. Цей пасажиропотік був обстежений Харківським автодорожним університетом, не довіряти якому у нас немає підстав. Це той же університет, який досліджує пасажиропотік для КП «Електроавтотранс»», – сказав Олександр Запорожець.

Щодо риночної вартості проїзду в комунальному транспорті, якої домагаються депутати ЄС,  то перевізник навів останні розрахунки  КП «Електроавтотранс»: у них вартість проїзду складає 7 грн 50 коп. Однак мова про підвищення тарифів у комунальному транспорті не йде.

Стосовно перевезень у села, за які так ратують сумські ЄСівці, Олександр Запорожець сказав наступне:

«Хоч села і приєднали до Сумської громади, вони як були приміськими, так і залишилися. Єдине, що змінилося, – замовником перевезень тепер є місто, міський виконком, але, згідно з постановою Кабміну, вартість проїзду у передмісті не регулюється».

Також голова Асоціації приватних перевізників наголосив, що Суми – останнє місто в Сумській області, яке підняло тарифи на проїзд.

«Ви всі прекрасно знаєте, якби виконком не проголосував, не прийняв таке рішення, то транспорт би став, у місті настав би хаос! І тепер ви депутатів залякуєте тим, що оприлюдните прізвища, хто як голосував. Але ж депутати будуть голосувати не за те, щоб знизити вартість проїзду –  на  депутатські плечі лягає відповідальність: бути в Сумах громадському транспорту чи ні? Принаймні, приватному. Комунальний транспорт не впорається із перевезенням людей у місті», – звернувся Олександр Запорожець до сумських представників «Європейської солідарності».

За його словами, складається враження, ніби депутати від ЄС хочуть помститися  сумчанам за свій програш на виборах.

«У даному випадку це взагалі схоже на те, що ви хочете помститися жителям міста за те, що вони проголосували не за вашого кандидата в мери, а за іншого. Це ж неправильно. Їх вибір треба поважати», – сказав Олександр Запорожець.

Щоб осягнути серйозність ситуації, він озвучив факти:  сьогодні у Сумах не працюють  8-й, 9-й, 14-й, 25-й, 53-й, 57-й маршрути, тож лозунг «на ваше місце прийдуть інші» не актуальний. Перевізник також пригадав, що «ЄСівці» мають досвід втручання у роботу приватного транспорту. Наприклад, у результаті втручання одного з депутатів політсили зник маршрут на Добровільній.

Олександр Запорожець констатував: Суми на межі транспортного колапсу, але хто від цього виграє? Точно не сумчани!

 

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября