Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Проти Буринського міського голови відкрили кримінальну справу. Може сісти на 3 роки

Конотопською місцевою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 351 Кримінального кодексу України «Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради» проти Буринського міського голови Віктора Ладухи. Санкція інкримінованої статті передбачає штраф від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що перша сесія Буринської міської ради, яка розпочалась 24 грудня 2020 року, досі не може завершитись. Депутатам вдалося розглянути лише 4 питання із 86 передбачених порядком денним. Причиною цього є упереджене ставлення Буринського міського голови до більшості депутатського складу ради, яке виражається в не наданні права виступу при обговоренні проектів рішень, а також ігноруванні будь-яких пропозицій або змін до проектів рішень та порядку денного, озвучених даними депутатами.

Для того, щоб здійснювати тиск на депутатів, як ми вже повідомляли в своїй публікації “На першу сесію у Бурині запросили криміналітет, засуджений за сепаратизм та розправу за допомогою гранати РГД-5”, Віктор Ладуха запрошує молодиків спортивної зовнішості, якими керує раніше судимий за хуліганство начальник охорони ФГ «Ладуха В. Б.» та кандидат в депутати до Сумської міської ради на місцевих виборах 2020 року від політичної партії «Правий сектор»  Олександр Бабак, а також інших представників криміналітету.

На фото –  Олександр Бабак

Щоб узаконити присутність молодиків на пленарних засіданнях ради, Буринський міський голова повідомив депутатів, що Буринською міською радою було укладено угоду з «Правим сектором» стосовно охорони всього комунального майна міськради та правопорядку на території громади. Дійсно, 02 лютого 2021 року було укладено договір між Буринською міською радою та ТОВ «Безпека ПС», термін дії якого до 31.12.2021 року, на суму 47000 гривень, тобто трохи більше чотирьох тисяч на місяць. Саме за цю суму ТОВ «Безпека ПС» повинна забезпечувати охорону адмінприміщень, нерухомого майна, прилеглих територій, земельних ділянок під полезахисними лісосмугами та іншими лісовими насадженнями, надр та корисних копалин, які знаходяться на території громади.

При цьому, хочемо нагадати, що лише розмір мінімальної заробітної плати з 01 січня 2021 року складає 6000 гривень. Адже крім того, щоб виплачувати зарплати працівникам, які будуть охороняти майно громади, ТОВ «Безпека ПС» повинне погасити податкову заборгованість в сумі 72 793 гривень.

Нагадаємо, після скандалу з бійкою буринських активістів “Стоп корупції” Віктор Ладуха більше не голова осередку цієї організації, а просто член. 

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября