Вчера
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля
03 апреля
02 апреля
30 марта

Виборчу кампанію кандидата в мери Сум від ЄС фінансує безробітній депутат міськради

Кандидат в мери Сум від “Європейської солідарності” Вадим Акпєров вирішив обійти норми законодавства, сподіваючись, що на це не відреагують правоохоронні органи та спостерігачі за виборами. Ідеться про політичну рекламу у Фейсбуці, яку оплатив його соратник Дмитро Лантушенко – депутат Сумської міської ради, який офіційно має статус безробітного. Це підтверджує викладений нижче скрін проплаченого посту в соцмережі з понад 53 тисячами переглядів.

 

Річ у тому, що подібна реклама має оплачуватися із виборчого фонду самого Вадима Акпєрова, а не за рахунок сторонніх осіб. В іншому разі  – це однозначне порушення.

Нагадаємо, що Дмитро Лантушенко, незважаючи на тривалу відсутність офіційної роботи, може похвалитися чималими статками, які збільшуються із кожним роком. Згідно з останньою декларацією, у 2019 році він придбав у Сумах квартиру (81,2м.кв.) за 240 тис.грн., земельну ділянку та автомобіль Volkswagen Tiguan за 297 тис. грн.  При цьому отримав не так багато коштів: 81810 грн. склала державна соціальна матеріальна допомога (офіційний дохід як безробітного), 244 500 грн. отримав спадщини чи подарунка від члена родини. До того ж, він зберігає значну суму готівки – 470 тис. грн. Скандально відомим у Сумах  Дмитро Лантушенко став завдяки своїм таунхаусам, які дісталися йому практично задарма, а також цинічним використанням авто, яке призначалося для АТОвців.

Ще один товариш Вадима Акпєрова, за рахунок якого оплачується його політична реклама у Фейсбуці, – Євген Тітатренко, член сумської команди “Європейської солідарності”. Аналогічна ситуація спостерігається і з просуванням реклами в YouTube, де розміщення виборчого контенту йде з каналу Тітаренка.

Євген Тітаренко безпосередньо причетний до розробки агітації за кандидата в мери Сум від ЄС, у якій незаконно використані фото Джо Байдена і зроблені фейкові зображення, на яких нібито американський лідер  підтримує Акпєрова. 

 

 

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября