25 апреля
24 апреля
23 апреля
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля

Складні реконструктивні операції: урологи лікарні Св.Пантелеймона провели майстер-клас для полтавчан

У п’ятницю 8-го грудня 2023 р. провідні сумські фахівці-урологи Клінічної лікарні св.Пантелеймона на чолі з Юрієм Кудрявцевим, одним з кращих спеціалістів в Україні, радо ділились своїм успішним досвідом та напрацюваннями з полтавськими медиками.
У рамках робочого візиту безкоштовно для пацієнтів було колегіально проведено дві операції: реімплантація сечоводу з приводу сечовідно-вагінальної нориці та лапароскопічна пластика структури пієлоуретрального сегменту гідронефроз нирки.
Юрій Кудрявцев, керівник Центру урології КЛ св.Пантелеймона, лікар-уролог вищої категорії, кандидат медичних наук: «Пацієнтка була з пошкодженням сечоводу, досить молода людина, яка пів року жила з трубочкою в нирці, внаслідок того що в сечоводі було звуження і сеча не проходила фізіологічним шляхом. Через декілька мініатюрних проколів була виконана лапароскопічна реімплантація, тобто пересадка, сечоводу. Оперативне втручання тривало близько 2-х годин. Проблема була ліквідована. Сподіваємось, що через декілька днів пацієнтка буде виписана і поїде додому. Інша пацієнтка – теж молода людина, з гідронефрозом нирки внаслідок звуження пієлоуретрального сегменту – це аномалія розвитку, яка призводить до того, що сеча погано відтікає з нирки, через це нирку роздуває, втрачається її функціональність. Ми виконали лапароскопічну пієлопластику стенозу цього сегменту. Операція тривала 50 хвилин. Нам дуже приємно, що ці дві операції ми демонстрували нашим колегам з Полтавщини, вони були зацікавлені подивитись на нашу роботу».
Надзвичайно важливо, що такі методики лікування дозволяють хворим відчути принципово іншу якість життя, а впроваджені сучасні технології значно збільшують діапазон і об’єм хірургічних втручань. Тож полтавські лікарі, успішно відпрацювавши у форматі живої хірургії заплановані техніки, вдячні за нові здобутки команді Центру урології при КЛ св.Пантелеймона на чолі з Ю.Кудрявцевим.
Максим Дудченко, директор КП «2-а Міська клінічна лікарня» Полтавської міської ради, доктор медичних наук, професор: «Ми приїхали за досвідом Юрія Михайловича по роботі з сечоводом. Хочу висловити велику подяку нашим сумським колегам, адміністрації лікарні св.Пантелеймона, і особисто Юрію Кудрявцеву – за те що, в такі нелегкі часи він знайшов можливість допомогти підвищити нашу кваліфікацію. Можливо, у Сумах не всі розуміють, наскільки серйозний спеціаліст він є, і які ви щасливі, що у вас він є. Набутий нами сьогодні досвід ми будемо застосовувати у себе вдома, у полтавських лікарнях. Ми з Юрієм Михайловичем товаришуємо вже декілька років, ми обмінюємося досвідом, він завжди допомагає нашим спеціалістам. Маю надію, такі майстер-класи від Юрія Кудрявцева будуть відбуватися і надалі».
Дмитро Іващенко, лікар-уролог, кандидат медичних наук: «Сюди ми приїхали на майстер-клас з реконструктивної урології, який проводив Юрій Кудрявцев. Це наша мрія – впроваджувати новітні лапароскопічні технології у нашому відділенні урології, що відкрите 2 роки тому. Ми вже досить непогано оволоділи багатьма операціями в урологічній сфері, але завжди є, куди зростати далі. І ось реконструктивна і лапароскопічна урологія – це є нашою теперішньою метою, а Юрій Михайлович – це наш вчитель, наставник, ментор, людина №1 в цій сфері. Ми дуже вдячні йому за можливість бути тут присутніми, чомусь навчитись, що потім допоможе людям Полтавщини».

Питання: «Наскільки крокує Сумщина в ногу з часом у вашій медичній сфері?»
Дмитро Іващенко: «По урології Сумщина – на дуже високому рівні в цілому по Україні. Тому що тут, як ви всі знаєте, навчаються хірурги з інших областей – навіть з Харкова, тобто з міст, більших за Суми. Тож сумчани мають пишатись наявністю такого класного урологічного центру і такого класного лікаря-керівника цього центру, без якого все це було б неможливим».
Центр урології Клінічної лікарні св.Пантелеймона оснащений за останнім словом техніки сучасною діагностичною та лікувальною апаратурою, з цілодобовим капітально відремонтованим стаціонаром. Центр приймає пацієнтів з усієї України. Основним завданням сумських лікарів є забезпечення населення доступною висококваліфікованою спеціалізованою консультативно-діагностичною та лікувальною допомогою, з використанням ендоскопічного обладнання та застосуванням новітніх передових методик лікування.
Володимир Поцелуєв, заслужений лікар України, директор КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міськради: «Дуже приємно, що рівень нашої матеріально-технічної допомоги постійно зростає – хотів би за це подякувати сумській міській владі, яка постійно прислуховується до потреб медицини. Ми маємо висококласних фахівців, яких запрошують і приватні центри і великі міста-мільйонники, потреба у послугах наших спеціалістів є і за кордоном. Ми знаємо, які золоті руки у наших хірургів. Тому – для того, щоб їх утримати, потрібен і відповідний рівень заробітної плати, і особливо – найвищий рівень матеріально-технічної бази. Сьогодні ми кажемо про Центр урології при нашій лікарні на чолі з Юрієм Кудрявцевим. Від них був запит стосовно обладнання. І після того, як були виділені відповідні кошти, й ми закупили необхідне обладнання – це і тулієвий лазер, єдиний в нашій області, літотрипторні системи, ті ж лампи, операційні столи. Дуже багато чого потрібно, щоб робити такі операційні втручання якісними, надійними та доступними. І рівень реконструктивних операцій бригадою хірургів-урологів на чолі з Юрієм Кудрявцевим – вже дуже високий, але він ще і постійно підвищується. Це навіть для мене і для всього колективу досить несподівано. Це велике діло – що наші колеги з Полтави, директор лікарні і завідувач урологічного відділення, кандидати і доктор медичних наук, професор – вони всі приїжджають до нас і наші урологи проводять з ними спільний майстер-клас. І результат від цього є. Велика подяка усім членам нашої команди, особливо Юрію Кудрявцеву, і всім причетним. Перемога буде за нами. Слава Україні! Героям слава!»
Лікарі переконані: такі майстер-класи й обмін досвідом між фахівцями є надзвичайно цінним досвідом, що спонукає медицину розвиватись та дає можливість напрацювати нові якісні підходи в лікуванні пацієнтів.
Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября