01 мая
30 апреля
29 апреля
25 апреля
24 апреля
23 апреля
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля

Parimtach заперечує законність та обґрунтованість накладених санкцій

Холдинг Parimatch вважає накладені санкції безпідставними та необґрунтованими. У компанії зазначають, що не отримувати запитів від СБУ щодо припинення їхньої роботи у росії

Накладені на Parimatch санкції бездоказові та безпідставні, – заява компанії

Parimatch заперечує законність застосованих до неї санкцій, стверджуючи, що вони накладені без належного обґрунтування або судових вироків. Згідно з повідомленням на офіційному вебсайтіхолдингу, компанії, що входять до його складу, регулярно включаються до списків санкцій без проведення офіційних розслідувань.

З початком повномасштабної агресії росії проти України, за словами керівників компанії, виникли додаткові труднощі через дії деяких представників СБУ, які чинять тиск на діяльність компанії. Parimatch стверджує, що її афілійовані підприємства постійно вносяться до чорних списків без обґрунтованих причин, при цьому стикаються з блокуванням платіжних та банківських систем, а також із загрозою кримінального переслідування за серйозні звинувачення.

Паралельно Parimatch зазначає про випадки поширення в соцмережах та ЗМІ недостовірної інформації, яка підриває репутацію компанії. Зокрема, йдеться про поширення неправдивих відомостей про те, що Parimatch продовжує працювати у російській федерації. При цьому представники холдингу неодноразово зазначали, що припинили свою діяльність на території росії з моменту початку війни, відкликали франшизу та заборонили будь-яке використання свого бренду у країні-агресорі, що підтверджено висновками міжнародної юридичної фірми Mayer Brown.

Крім того, у компанії Parimatch наголошують, що з початку повномасштабного вторгнення підтримували Україну, вносячи значні фінансові кошти для допомоги українським збройним силам та внутрішньо переміщеним особам. Так, з початку війни загальний обсяг допомоги гемблінгового оператора українським захисникам та вразливим категоріям громадян перевищив 500 млн грн. За свою незмінну підтримку української армії та населення Parimatch неодноразово отримувала державні та військові нагороди та відзнаки, в тому числі, від Президента України Володимира Зеленського.

У компанії наголошують, що з початку війни від Служби безпеки України не надходило жодних запитів на роз’яснення щодо припинення діяльності Parimatch у російській федерації. Натомість керівництво холдингу зазначає, що проти них ведеться цілеспрямована психологічна та економічна атака з боку СБУ, здійснюється тиск на працівників з метою видалення одного з найбільших ігрових операторів України з ринку.

«Parimatch є однією з найбільших гемблінгових компаній в Україні, сумлінним платником податків, роботодавцем для більш ніж 2000 українців. Попри це, нас просто виштовхують з ринку України через застосування необґрунтованих санкцій та шляхом блокування будь-якої діяльності», – наголошують у холдингу.

Компанія звернулася до Президента України з проханням розібратися у ситуації. У Parimatch зазначають, що вони прагнуть захистити свої інтереси та довести прозорість своєї діяльності та відданість Україні.

Нагадаємо, санкції проти компанії Parimatch було введено 10 березня 2023 року. Президент України Володимир Зеленський, згідно з указом №145/2023, ввів в дію рішення РНБО про застосування санкцій до осіб, пов’язаних з азартними іграми, на термін до 50 років. Окрім Parimatch та її структур, до санкційного списку потрапили інші оператори, а також фізичні особи з росії, Великої Британії, Польщі, Туреччини, Кіпру, Нідерландів та інших держав.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября