Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Завдяки нардепу Тетяні Скрипці про Голодомор на Сумщині дізнаються наші англомовні партнери та друзі

Минулого тижня народний депутат України від партії “Слуга народу” Тетяна Скрипка мала робочу зустріч із міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком. Темою зустрічі стало обговорення донесення до світової спільноти жахливих фактів про Голодомор в Україні 1932-1933 років. Зокрема, народний депутат презентувала міністру книгу заслуженого діяча мистецтв України, художника-графіка Миколи Бондаренка «Україна 1933: Кулінарна книга. Пам’ять людська».

Про результат зустрічі сумська парламентарка розповіла на своїй офіційній сторінці у Фейсбук:

“26 листопада, як і кожного року, українці запалили свічки, вшановуючи пам’ять жертв голодоморів. Масовий штучний голод, геноцид, який влаштовував сусідній «братський народ» – ще одне нагадування про багаторічну політику країни-терориста.

Тема пам’яті про жертв геноциду стала приводом зустрічі з Міністром культури та інформаційної політики України. Я презентувала Олександру Ткаченку книгу «Україна 1933: Кулінарна книга. Пам’ять людська». Сумщина пишається її автором – заслуженим діячем мистецтв України, художником-графіком Миколою Бондаренком.

Автор записав свідчення очевидців Голодомору та проілюстрував рослини і тварин, які люди були змушені їсти, аби вижити. Більша частина ліногравюр знаходиться у місті Суми, вона подарована Сумському міжрегіональному вищому професійно-технічному училищу і представлена там в якості експозиції. Інші експонати подорожують світом. Зараз вони представлені на виставці в США.

Олександр Ткаченко був вражений книгою і талантом її автора. Друк додаткового тиражу книги «Україна 1933: Кулінарна книга» (це друге видання, доповнене перекладом на англійську мову) Міністерство культури внесе до переліку першочергових заходів.

Світ має знати правду про геноцид українського народу, про тих, хто намагається знищити нас, і про боротьбу українців, яка триває.

Так переможемо!”

Нагадаємо, нещодавно народний депутат України Тетяна Скрипка виступила ініціатором кампанії зі створення та розповсюдження світловідбиваючих пов’язок для дітей, аби зробити безпечним їхнє пересування містом в умовах відсутності вуличного освітлення.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября