Вчера
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля
03 апреля

Володимир Поцелуєв: Міністр підтримав ідею про створення п’ятьох районних кластерних лікарень

На Сумщині формують перелік медичних закладів, що увійдуть до спроможної мережі. Так, у межах округу лікарні розділять на надкластерні, кластерні та загальні.  Обласна адміністрація має сформувати спроможну мережу до травня, тому зараз всі організаційні процеси активно обговорюються.

25 березня за ініціативи народного депутата України Михайла Ананченка відбулася онлайн-нарада з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшко за участі заступниці голови ОДА Олени Бойко, міського голови Олександра Лисенка, начальника управління охорони здоров’я СМР Олени Чумаченко та керівників обласних і міських медичних закладів.

Учасники наради з’ясовували основні питання щодо механізму формування спроможної мережі лікарень та отримали відповіді на них з перших вуст – від міністра. Зокрема, обговорювали кількість кластерів,  яким чином функціонуватимуть дитяча лікарня, перинатальний центр.

“Міністр підтримав ідею про створення п’ятьох районних кластерних лікарень.  Попередньо визначено, що для мешканців Сум працюватиме один кластерний медичний заклад, який буде сформовано на базі центральної міської лікарні. Щодо жителів Сумського району, а це майже 180 тис.людей, то виступили з ініціативою сформувати окремий кластер на базі міської лікарні Святого Пантелеймона, де і зараз обслуговується багато пацієнтів з району”, – відзначив директор Клінічної лікарні Святого Пантелеймона Володимир Поцелуєв.

Медичні заклади, що не увійдуть до кластеру, можуть залишитися загальними лікарнями. Вони повинні мати базовий перелік напрямків та фінансову спроможність.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября