Вчера
27 марта
26 марта
25 марта
22 марта
18 марта
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта

Володимир Поцелуєв: «Лікарі Сумської ЦРКЛ з нетерпінням чекають на комп’ютерний томограф»

Ідея придбати комп’ютерний томограф з’явилась у Сумській центральній районній клінічній лікарні після того, як до них почали потрапляти хворі на COVID-19. Сьогодні тут перебуває близько сотні пацієнтів. Більшість – з важким перебігом хвороби.

«Рік тому назад ми почали будівництво приміщення під комп’ютерний томограф. Вже тоді ми бачили, що починає зростати захворюваність на COVID-19. І було зрозуміло, що основний критерій верифікації, тобто діагностики цього захворювання, – це комп’ютерна томографія легень. Та коштів на придбання апарату лікарня не має. На жаль, таких коштів – а це 12 мільйонів – у нас немає, щоб нам виділили і ми могли цей апарат придбати. Враховуючи наш статус КНП, тобто комунального неприбуткового підприємства, ми сьогодні можемо отримати такий апарат в лізинг, без відсотків безпосередньо у виробника. За умовами лізингу ми маємо спочатку  заплатити 30%, решту, тобто 70%, ми заплатимо протягом року», – пояснив керівник лікарні Володимир Поцелуєв.

Головний лікар вирішив звернутись за підтримкою до депутатів та керівництва Сумського району, щоб вдалося поєднати районний і державний бюджети, а також залучити бюджет громади міста Суми.

2 млн. грн. вже найближчим часом готова виділити Сумська райдержадміністрація. Наразі  проект рішення вже готовий. А ось коли гроші потраплять до лікарні, залежить від того, наскільки швидко депутати райради підтримають відповідне рішення.

Наразі депутати різних фракцій висловлюють готовність підтримувати це важливе для всього району голосування.

«Потрібно для придбання КТ в лізинг оплатити 30%,  1 млн. грн. дає народний депутат Васильєв, 1 млн. грн. дає Сумська міська ОТГ і 2 млн. грн. буде виділятись від Сумської районної ради», – прокоментував голова фракції «Батьківщина» Михайло Мельник.

Сумська ЦРКЛ перейшла під юрисдикцію Сумської міської об’єднаної територіальної громади, тож Сумська міська рада теж долучиться до вирішення фінансових питань медзакладу. Мер Олександр Лисенко запевнив, що місто буде повністю планувати виділення коштів на ремонтні роботи, на придбання техніки і обладнання, на утримання медзакладу з  міського бюджету.

Тим часом лікарі  з нетерпінням чекають на новий аппарат, який стане їм в нагоді і після пандемії: комп’ютерний томограф використовуватимуть для діагностики всіх органів і систем, починаючи від легеневих, мозкових патологій, інфарктів, інсультів, для досліджень черевної порожнини, органів малого тазу, серцево-судинних досліджень.

Як зазначив Володимир Поцелуєв, наразі в Сумській ЦРКЛ вже зведена і облаштована спеціальна будівля  із захисними від рентген-променів стінами, а персонал пройшов відповідне навчання. Не вистачає тільки самого томографу.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября