Вчера
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля
03 апреля
02 апреля

Віталій Калініченко про розблокування зернових портів Миколаєва

Депутат Сумської обласної ради від партії «Слуга народу», директор із розвитку ТОВ «Агрофірма «Псьол» Віталій Калініченко позитивно оцінив перспективи для українських аграріїв, які дає можливе розширення «зернової угоди», а саме –  розблокування зернових портів Миколаєва. Завдяки зусиллям України в дипломатичній площині очікується збільшення експорту, що суттєво покращить ситуацію для працівників аграрної галузі, змушених ризиковано працювати в умовах війни.

«Цього тижня аграрії України отримали обнадійливу інформацію – в рамках зернової угоди можуть бути розблоковані зернові порти Миколаєва і як наслідок, зможемо збільшити експорт зерна.

В “Агрофірмі “Псьол” ми активно слідкуємо за такими подіями, намагаючись оперативно реагувати на ситуації, адже від таких дій залежить не лише доля нашої компанії та наші особисті прибутки, а й десятки прямих та сотні опосередкованих робочих місць, податки до місцевого бюджету і як наслідок благополуччя громади.

Відзначу, що порти Миколаєва мають велике значення для української економіки оскільки вони співставні по розмірах з портами Великої Одеси. Їх розблокування приблизно вдвічі може збільшити експорт для України, здешевити логістику, відповідно, вітчизняні аграрії (а з ними й наші сумські) отримають більше грошових надходжень, зможуть реалізувати більше гуманітарних ініціатив, підтримати свої громади та колективи.

Важливо також не тільки відкрити Миколаїв, а й кількість суден, яка пропускаються на Босфорі, має бути достатньою.

Покладаю великі надії на наших дипломатів, щоб їм вдалося вирішити поставлені задачі. Ми ж у свою чергу, як аграрії, обіцяємо зробити все можливе, щоб зібрати гарний урожай. У крайньому разі, “Агрофірма “Псьол” робить все можливе для цього», – написав Віталій Калініченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, «Агрофірма «Псьол» продовжує працювати попри постійні обстріли прикордоння і забезпечувати продовольчу безпеку регіону. Віталій Калініченко розповідав, як на початку грудня 2022 року під час збирання кукурудзи на міні підірвався комбайн компанії – і довелося шукати кошти на його капітальний ремонт, практично складання з нуля. А в лютому із працівниками підприємства трапилася жахлива історія: розвозячи хліб на території Сумського району, вони потрапили під ворожий обстріл. Попри ці прикрі випадки, аграрії ні на день не зупиняють роботу, не забуваючи про свої соціальні ініціативи.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября