Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Вегера не збирається зменшувати апетити і вимагає у сумчан 150 мільйонів гривень

Директор КП «Шляхрембуд» Олександр Вегера не готовий поступатися своїми амбіціями навіть під час війни і хоче отримати від міста 150 млн грн  попри значні обмеження бюджету. І це при тому, що якість робіт, що виконує його комунальне підприємство за шалені кошти, не витримує критики.

Так, пластикова розмітка на вулиці Харківській, яка за обіцянками Вегери робилася на декілька років, не витримала навіть одного року, а ділянка біля ТРЦ «Мануфактура» вже взялася хвилями, що фактично є аварійно небезпечною. Як бачимо, «Шляхрембуд» порушив і ДСТУ, і будівельні стандарти, і не витримав якість дорожнього покриття, бо асфальт, покладений на Харківській за радянських часів дійсно тримався десятиліттями, а результат праці КП псується на очах.

Щоб домогтися виділення 150 млн грн, Олександр Вегера відкрито тероризує сумських депутатів, звинувачуючи їх у тому, ніби вони можуть залишити місто без доріг.

«Деякі голови фракцій у міськраді запропонували виділити на ремонт асфальтного покриття всього четверту частину від очікуваного замовником фінансування – 30 млн. грн.

КП “Шляхрембуд” підготувало перелік вулиць, де наразі ситуація зі станом дорожнього покриття просто катастрофічна. Якщо цього року там не провести ремонт, то доріг там взагалі скоро не буде. Наступного року ці дороги доведеться робити вже капітальним ремонтом, а це – зовсім інші кошти.

До того ж, недоробленою залишається частина вул. Харківської, яка довго не протримається без верхнього шару асфальту. То що, 120 млн. грн., які виділялися по програмі президента, на вітер пустимо?

Але сьогодні деякі депутатські фракції зібралися ще дужче урізати фінансування на ремонт доріг у Сумах у 2022 році й хочуть виділити всього 15 млн.грн. Це на два тижні робіт шістьома бригадами.

З урахуванням нинішньої вартості витратних матеріалів та робіт, навіть якщо підприємство працюватиме без будь-якого прибутку ( тобто “в нуль”), вказаної суми вистачить на ремонт буквально кількох вулиць», – йдеться у пості директора КП «Шляхрембуд» на Фейсбуці.

Олександр Вегера закидає депутатам, що сьогодні вони вимагають урізати фінансування ремонту деяких доріг, а потім добиватимуться, аби ремонт таки відбувся на закріплених за ними виборчих округах. Незмінний протягом десятиліть директор КП, яке щороку освоює мільйони бюджетних коштів, хоче здатися сумчанам борцем за хороші дороги в місті, мовляв, він готовий відремонтувати всі вулиці, а «погані» депутати не дають йому такої можливості.

«Складається враження, що деякі представники депкорпусу зацікавлені, щоб дороги в Сумах дійсно виглядали як після бомбардування. Щоб #Арестович ще раз згадав наше місто у своїх відео…» – написав очільник КП.

Схоже, Олександр Вегера не усвідомлює, що війна триває, а в таких умовах фізично неможливо розраховувати на видатки, які передбачалися раніше, і ніхто не зможе гарантувати, що відремонтованими дорогами не роз’їжджатимуть колони військової техніки.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября