25 апреля
24 апреля
23 апреля
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля

Валентина Домінас: Другий пацієнт, після проведеної трансплантації нирки, виписаний додому

Святослав півтора року був на гемодіалізі через відмову нирок. Щотижня процедура забирала 12 годин його часу. Єдиним шансом на повноцінне життя була пересадка донорського органу.

З 2022 року чоловік перебував на списку очікування в одному з київських медичних закладів, двічі його викликали на трансплантацію, але через далеку дорогу він не встигав.

У грудні 2023 року пан Святослав звернувся до ЦМКЛ, де йому були проведені всі необхідні обстеження та внесення до списку очікування. Менше ніж за місяць, Святослав був викликаний на трансплантацію. Згоду на забір донорського органу дали родичі сумчанина, якому було діагностовано смерть мозку внаслідок інсульту.

Сьогодні, рівно через місяць після операції трансплантації нирки Святослав у задовільному стані виписаний зі стаціонару. «Найтяжче для мене – пити три літри води на день, як прописали лікарі, адже до пересадки нирки міг вживати лише 200 мл рідини на тиждень», – говорить чоловік.

Під час виписки Святослав зустрівся з Оленою – першою пацієнткою, яка отримала нирку у ЦМКЛ на декілька місяців раніше за нього.

Удвох, усміхнені та задоволені – звикають жити повноцінним життям.

«Команда Центральної міської клінічної лікарні щиро радіє за успіхи Святослава та Олени та бажає їм успішного відновлення, доброго здоров’я та щасливого майбутнього.

Висловлюємо щиру повагу та дякуємо родичам донорів за складне, але правильне рішення, яке дало можливість врятувати життя людей», – зазначає директорка КНП “Центральна міська клінічна лікарня” СМР Валентина Домінас.

Нагадуємо, що всі хворі, які мають покази до трансплантації внаслідок хронічної ниркової недостатності, важких хвороб серця та печінки, незалежно від місця проживання, віку та статі можуть звернутися до КНП «Центральна міська клінічна лікарня» СМР з метою БЕЗКОШТОВНОГО обстеження та постановки в електронну чергу на отримання донорського органу.

Ви маєте можливість отримати свій шанс на повноцінне життя!

Контакти трансплант-координаторів:

066 056 99 24 – Євген Миколайович

095 145 60 40 – Андрій Володимирович”

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября