Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Вадим Лисий: «Усі гілки влади мають об’єднатися задля розвитку футболу на Сумщині»

13 червня Україна стартувала на Чемпіонаті Європи з футболу. Цього дня увага більшості була прикута до матчу української збірної проти команди Нідерландів. Зокрема, активно підтримували нашу збірну і в соціальних мережах.

У розрізі останніх подій, голова фракції ВО «Батьківщина» в Сумській облраді Вадим Лисий на своїй сторінці у Фейсбуці висловився щодо недостатньої на його думку підтримки розвитку футболу загалом в Україні та на Сумщині, зокрема. Та закликав усіх політиків області об’єднати зусилля довкола вирішення цієї проблеми.

«Хочу звернутися до всіх політиків Сущини, котрі вчора вдягли футболку нашої збірної з футболу, викладали фотографії та дописи в соціальних мережах. Підтримка наших хлопців – це супер, і вони на те заслуговують. Але що таке збірна країни – це хлопці з міст, містечок, сіл нашої держави, які щодня тренувалися, розвиваючи свій талант. Це виснажлива і кропітка робота тренерів, батьків, самих хлопців, починаючи з дитячої школи, дворової команди, професійного клубу, тощо. Хтось з них грає в Англії, хтось в Угорщині, дехто представляє Україну в інших клубах, але вони цього досягли власними зусиллями.

Можливо саме зараз на теренах Сумщини тренуються майбутні Шевченко, Реброви, а можливо і Мессі. Але що вони мають? Які умови для розвитку свого таланту? Розбиті поля, мінімальні зарплати, відсутність мотивації тренерського складу та системного розвитку любительського футболу (дворові турніри, тощо), «глобальне навантаження» на бюджет батьків (відсутність фінансування дітям на збори, форму і т.п.). Але ж не кожна сім’я має таку можливість, і що робити їм?

Пропоную замислитися та зробити МАКСИМАЛЬНО можливе, що залежить саме  від нас, на кожному з рівнів влади, для вирішення конкретних проблем та питань в розвитку футболу:

– відремонтувати футбольні поля в обласному центрі на «Барсі», де щодня тренуються більше тисячі дітей;

– завершити будівництво та інфраструктуру «Авангарду» в Сумах, бо це обличчя міста;

– провести ревізію полів та їх стану по всій області (в деяких населених пунктах їх стан не витримує ніякої критики….);

– відновити підтримку влади розвитку аматорського футболу;

– зняти фінансове навантаження з гаманців батьків та тренерів на щомісячне життя та тренування в дитячих школах.

Ці та багато інших питань, про які потрібно думати та робити не тільки під час Євро, але й щодня !!!», – зазначив Вадим Лисий та закликав усіх небайдужих приєднуватися та об’єднати усі зусилля для розвитку футболу на Сумщині.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября