Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Сумський пологовий будинок Пресвятої Діви Марії все більше обирають породілі зі всієї Сумщини

Із початком впровадження медичної реформи почала кардинально змінюватися філософія роботи українських лікарень – тепер пацієнт для них став справжнім клієнтом, від якого безпосередньо залежить фінансовий стан закладу. Не обійшла ця участь і пологові будинки, які стали активно запрошувати до себе породіль. Хтось почав показувати “євроремонти”, хтось давити на географічний патріотизм (мовляв, якщо ти проживаєш тут, то і народжувати повинен теж тут, навіть якщо умови для цього і не є найкращими), а хтось сформувавши кращу команду фахівців – зробив пологи максимально безпечними і для матері, і для дитини…

І, схоже, саме остання стратегія показала найкращий результат, що у свою чергу дозволило зробити і ремонти, і придбати нове сучасне обладнання. Мова йде про КНП “Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії” у Сумах – саме цей пологовий заклад під керівництвом Ольги Чирви демонструє найкращі результати, навіть не зважаючи на військивий стан. Так, у цьому році 40% новонароджених у пологовому будинку Пресвятої Діви Марії є не сумчанами, а жителями різних куточків нашої області. І кількість “іногородніх” у пологовому будинку на Троїцькій із кожним роком тільки зростає.

Ось що із цього приводу сказано на офіційній сторінці медичного закладуу Фейсбук:

КНП “Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії” постійно намагається покращувати якість надання послуг, розширювати їх спектр та залучати висококваліфікованих фахівців. Як результат маємо з кожним роком все більшу кількість породіль не із міста Суми, які обирають для пологів саме наш медичний заклад.

Так, кількість дітей народжених в КНП “Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії” за період з 1 січня по 30 вересня 2022 року становить – 1159, із них тільки 696  – це сумчани, а решта (463 дитини) – із різних районів нашої області.

Головний лікар КНП “Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії” Ольга Чирва так коментує отриманий результат роботи:

“Після впровадження медичної реформи кожен медичний заклад, щоб отримати додаткове фінансування, тепер зацікавлений у збільшенні кількості пацієнтів. Звичайно, щоб до нас їхали не лише із Сум, а й з усієї області  – ми дійсно маємо бути кращим пологовим будинком, нам мають довіряти – бо коли народжують дитину,  батьки прагнуть отримати найкращий сервіс, особливо, що стосується фаховості спеціалістів.

На старті реформи – ми мали непогані показники і доклали багато зусиль щоб їх постійно лише підвищувати. 

Звичайно, головне, чому я приділяю особливу увагу – це команді. Багаторічний досвід, велика кількість пологів, різні їх види – дозволяють нашим фахівцям надавати повний спектр акушерських послуг найвищої якості. При цьому, якщо до нас звертаються за консультацією з інших пологових будинків – то ми завжди йдемо на зустріч і допомагаємо колегам.

Також велику увагу приділяємо створенню комфортних умов для породіль. Адже у нашому закладі по суті починається сумське життя і мені, як керівнику приємно, що нам із цим постійно допомагає керівництво міста – його очільник Олександр Миколайович Лисенко, представники депутатського корпусу. Упевнена, їм також приємно, що заклад, яким опікується місто, обирають для пологів жителі інших громад”.

В розрізі колишніх районів статистика навонароджених у цьому році виглядає так:

Липоводолинський р-н. – 4

Білопільський р-н. – 59

Буриський р-н. –5

Великописарівський р-н. –5

Глухівський р-н. – 5

Конотопський р-н. – 8

Краснопільський р-н. – 30

Кролевецький р-н. – 3

Лебединський р-н. – 40

Недригайлівський р-н. –8

Охтирський р-н. – 24

Путивльський р-н. – 8

Роменський р-н. – 28

С.Будський р-н. – 3

Сумський р-н. – 170

Тростянецький р-н. – 9

Шосткинський р-н. – 9

Ямпільський р-н. – 4

З інших областей – 41

Варто також додати, що завдяки медичній реформі породіля самостійно обирає лікувальний заклад і ніхто не має права примушувати її їхати народжувати туди, де вона не впевнена у якості надання послуг. Направлення до пологового будинку ні для ведення вагітності, ні для пологів НЕ ПОТРІБНО! Тому майбутнім мамам варто завчасно обрати кращий пологовий будинок, щоб мати і комфортні умови перебування, а головне – отримати найпрофесійніше обслуговування, яке зможуть забезпечити тільки кращі фахівці Сумщини, такі, які працюютьКНП “Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії” Сумської міської ради.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября