Вчера
27 марта
26 марта
25 марта
22 марта
18 марта
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта

Сумські порохоботи підбурюють підприємців порушувати заборони «червоної зони», ризикуючи здоров’ям містян

У Сумах не стихають протестні настрої серед підприємців, які ледь не щодня готові виходити на мітинги, аби продовжувати працювати попри заборони, передбачені «червоною зоною». З останньої обласний центр не може вибратися вже місяць, адже ситуація із поширенням коронавірусу залишається критичною: щодня фіксуються по 200 заражень, місць у лікарнях практично не вистачає і сотні хворих долають хворобу по домівках, а медики тримаються з останніх сил.

Втім, далеко не всі представники ресторанно-розважального бізнесу усвідомлюють, яка небезпека нависла над Сумами, і не думають про те, що буде далі, якщо продовжиться масове нехтування карантинними обмеженнями. Їх установили не для того, щоб поставити галочку і відзвітувати «на верхах», а щоб стримати шалені темпи пандемії і не призвести до колапсу медицини. Складається враження, що дбаючи про свої доходи, підприємців-мітингувальників не турбує жахлива статистика заражень і летальних випадків. Між іншим, цього тижня на Сумщині вже був свій антирекорд – 17 смертей від COVID-19 за добу!

Ще більш обурливим видається той факт, що до підбурювання протестних настроїв серед бізнесу вдаються сумські порохоботи. Схоже, вони отримали завдання будь-що розхитувати ситуацію і скористалися сприятливими обставинами – коли градус невдоволення підприємців підвищується.

Наприклад, активно закликає виходити на черговий мітинг Олександр Фесенко, який має кавовий бізнес і водночас є відданим прихильником «Європейської солідарності». На сторінці у Фейсбуці він навіть аватарку встановив у «порохоботському» стилі – з девізом «не однаково мені».

 

Серед його дописів можна побачити не тільки оголошення про збір протестувальників, а й пости та коментарі в підтримку кандидата в мери від ЄС Вадима Акпєрова, завуальовані під критику мера Олександра Лисенка, а також захоплення екс-президентом Петром Порошенком і висміювання діяльності президента Володимира Зеленського.

Як бачимо, замість того, щоб допомагати підприємцям на час посилення заборон адаптуватися до нових умов і тимчасово переводити бізнес в режим Інтернет-замовлень та кур’єрської доставки, що аніскільки не забороняється і реально може стати виходом для збереження доходів,  порохоботи обирають інший метод – заколочують протести.

Варто нагадати таким «розумникам», що державна комісія ТЕБ та НС на останньому засіданні чітко визначила, які саме заборони поширюються у Сумах в рамках «червоної зони» з 9 листопада:

«приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів”;

приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання».

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября