Вчера
24 апреля
23 апреля
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля

Директор КП «Зеленбуд» Олег Скрипка про роботу підприємства під час війни

Ошатні клумби, зелені газони та прибрані сквери Сум радуватимуть як завжди, всупереч війні та розрусі, яку нав’язує агресор.

Прибирання міських скверів в повному обсязі, включаючи обрізку кущів, спилювання гілок та аварійних дерев, здійснено в скверах: Покровському, Харитоненка, Тараса Шевченка, Щастя, Припарковий, Привокзальний, СКД, по вул. Іллінська та на Театральній площі. Сквер біля фонтана «Садко» прибрано в тій частині, де встановлено флагшток та закінчено ремонтні роботи.

Працівниці КП «Зеленбуд» у процесі прополювання троянд та тюльпанів на майдані Незалежності, скверах Харитоненка, Шевченка та Покровському – охоплюють всю центральну частину обласного центру.

«Наші теплиці, на щастя, вціліли під час обстрілів, – розповідає директор КП «Зеленбуд» Олег СКРИПКА. – Ми зберегли для квіткової розсади необхідний тепловий та світловий режим. А коли були перебої з централізованою подачею електроенергії, вмикали спеціальні повітродуйки, нагрівачі, аби квіти витримали низькі температури, що ще трималися на вулиці».

І ось тепер, коли вже дозволяють погодні умови, дбайливі руки сумських квітникарок створять естетичні квіткові композиції з квітів, вирощених у місцевих теплицях, а це: хлорофітум, перила, альтернатера, гацанія, іпомея, вербена, петунія, агератум, багато інших різновидностей, і звісно ж, наші, українські чорнобривці.

Наразі, за словами Олега Скрипки, розробляється дизайн однієї з центральних клумб на Покровській площі. Тож є сподівання, що будуть всі складові, аби реалізувати гарний задум.

Загалом, разом з міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ, планували концептуально змінити підходи в озелененні міста, але війна внесла свої корективи. Тепер у роботі доводиться відштовхуватися від вкрай обмеженого фінансування і шукати внутрішні резерви.

Разом з тим, у відповідні терміни було проведено тендерні процедури і за їх результатами саме КП «Зеленбуд» здійснює прибирання центральних вулиць міста в межах червоної лінії, не тротуари, а саме газони на вул. Харківська, вул. Петропавлівська, вул. Г. Кондратьєва, вул. Івана Сірка, вул. Роменська, вул. Героїв Крут, вул. Троїцька, вул. Горького, вул. Леваневського, вул. І. Харитоненка, вул. Набережна р. Сумка, пр-т Шевченка, пр-т М. Лушпи.

Керівник «Зеленбуду» має чимало питань, які потребують невідкладного вирішення: підкупити для досіву газонної трави, адже це треба робити впродовж сезону там, де її витоптують містяни; вирішити усі робочі моменти щодо покосу трави в усіх зелених зонах; набрати людей на сезонну роботу, як це робили завжди, бо 30 штатних озеленювачів з такими обсягами не справляються, ще багато чого.

Що важливо, що ця робота завжди має відгуки сумчан та гостей міста – у красивих презентаційних фото, іміджевій продукції, гарному настрої, позитивних відгуках, насолоді кожним куточком, що припав до душі шанувальників Сум.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября