12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля
03 апреля
02 апреля
30 марта

Суд скасував реєстрацію Віктора Ладухи Буринським міським головою

Другий апеляційний адміністративний суд 27 липня скасував реєстрацію Віктора Ладухи Буринським міським головою на Сумщині. Також він зобов’язав місцеву територіальну виборчу комісію призначити повторні вибори. Рішення суду не підлягає оскарженню, пише Суспільне.

До суду позивався екс-голова Слобідської сільської ради Іван Рябоконь. Він просив скасувати постанову Буринської міської територіальної комісії щодо реєстрації міським головою Віктора Ладухи через те, що той невчасно написав заяву про реєстрацію на посаду. 16 грудня в ТВК розповідали, що не знають, як вчинити в ситуації, коли обраний міський голова не написав заяву.

Наразі рішенням суду скасована постанова Буринської ТВК “Про реєстрацію міського голови” від 4 грудня 2020 року. Згідно з приписом суду, ТВК має розглянути питання про визнання Ладухи таким, що відмовився від посади міського голови, і призначити повторні вибори в Бурині. Раніше, 5 квітня 2021 року Сумський окружний адміністративний суд відмовив позивачу в задоволенні скарги.

Усі подробиці ситуації у Фейсбуці розповів Іван Рябоконь.

“Від сьогодні Ладуха вже не міський голова.

Як повідомлялось раніше Віктор Ладуха без поважних причин не подав заяву про реєстрацію його міським головою. Проте маючи реальний вплив на Буринську міську ТВК домігся прийняття незаконного рішення щодо реєстрації міським головою.

І ось сьогодні, 27 липня 2021 р. крапку в даному спорі було поставлено Постановою Другого апеляційного адміністративного суду по справі 480/8849/20, а саме постановлено:

– Визнати протиправними дії Буринської міської територіальної виборчої комісії Конотопського району Сумської області щодо реєстрації Ладуха Віктора Борисовича Буринським міським головою Конотопського району Сумської області.

– Скасувати постанову Буринської міської територіальної виборчої комісії Конотопського району Сумської області від 04 грудня 2020 року № 10 “Про реєстрацію міського голови”.

– Зобов’язати Буринську міську територіальну виборчу комісію Конотопського району Сумської області розглянути питання щодо визнання Ладуха Віктора Борисовича таким, що відмовився від посади Буринського міського голови Конотопського району Сумської області, і призначення повторних виборів Буринського міського голови Конотопського району Сумської області.

– Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та не підлягає касаційному оскарженню, крім випадків, передбачених п. 2 ч. 5 ст. 328 Кодексу адміністративного судочинства України.

Таким чином від сьогодні у відповідності до вимог статті 283, 286 Виборчого кодексу України та Роз’яснень щодо порядку реєстрації обраних депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у місті, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів Ладуха втратив статус міського голови і всі його розпорядчі акти та дії є незаконними.

На даний час єдиним обраним і повноважним органом є рада в особі обраних депутатів, яких я закликаю негайно вжити заходів щодо призначення легітимної посадової особи – секретаря міської ради, який зміг би тимчасово до обрання нового міського голови здійснювати забезпечення безперебійної роботи громади.

А посадовців міської попереджаю, що виконання незаконних наказів тягне за собою відповідальність.

Дана рішення суду свідчить про те, що не все вирішують гроші, що Судова влада є вільною і незалежною! В котре закликаю Вас повідомляти про незаконні дії Ладухи! Ніколи не здавайтесь і не втрачайте надію! Разом Ми переможемо! Ми є сила – тому що Ми і є громада!”, – написав Іван Рябоконь.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября