Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Стало відомо, як Ладуха разом зі своєю командою розбазарюють буринську землю

Очільник Бурині Віктор Ладуха є одним із найбагатших міських голів на Сумщині, його без перебільшення називають регіональним олігархом. Дійсно, голова ОТГ володіє величезним фінансовим і природним ресурсом. Яким же чином у його підпорядкування потрапила нескінченна кількість  земельних ділянок і навіщо йому, маючи колосальні статки,  мерське крісло? Відповіді на ці питання читайте далі.

У 2018 році Буринська міська рада, як і більшість новостворених ОТГ, отримала із державної власності у комунальну 4762,5 га земель сільськогосподарського призначення, розташованих за межами населених пунктів. Із них на 939 га було надано жителям громади для ведення особистого фермерського господарства, але пощастило переважно працівникам апарату Буринської міської ради, її підрозділів та комунальних закладів, а також наближеним до міських депутатів від ВО “Батьківщина”. Все це, безперечно, робилося заради збільшення земельного банку родини Буринського міського голови Віктора Ладухи та його команди і водночас для збільшення кількості прихильників ВО “Батьківщина” на території громади.

У той час, коли прості люди звертались до міської ради з заявою про надання їм  земельних ділянок, вони отримували пропозицію стосовно продажу або передачі в оренду цієї ділянки одному із запропонованих фермерських господарств, адже тільки тоді вони зможуть претендувати на землю.

Або траплялося, як у випадку з отриманням земельної ділянки сином екссекретаря Буринської міської ради Володимира Писаного. Після того, як людина подавала заяву з відповідним викопіюванням, її повідомляли про відмову у наданні такої ділянки у зв’язку з надуманими та непередбаченими законодавством причинами, а в цей час віддавали землю своїм родичам, кумам, сусідам або просто лояльним знайомим.

У результаті такого “чесного” розподілу земель сільськогосподарського призначення комунальної власності цілі земельні масиви чомусь опинились саме у приватній власності або оренді родичів депутатів або самих депутатів від ВО “Батьківщина”.

У власності Ладухи Ольги Йосипівни (мати Буринського міського голови) – 78 ділянок  загальною площею 148,2 га.

У оренді ФГ “Едельвейс-2007” (керівник Ладуха Ольга Йосипівна) – 61 ділянка загальною площею 109,4 га.

Фг “Каскад” (депутат Буринської міської ради від ВО “Батьківщина”  Олександр Гудименко) – 33 ділянки ( 2 приватна власність 3,939 га), 31 ділянка в оренді – загальна площа 56,3622 га.

СФГ “Еліта” с.Слобода (депутат Конотопської районної ради від ВО “Батьківщина” Володимир Заєць) – 11 ділянок ( 2 у приватній власності – 4 га), 9 ділянок в оренді -18 га.

У депутатки Буринської міської ради Інни Райденко 4 ділянки ( 2 приватні – 4 га, 2 куплені – 4 га).

У Ільченко Марії Миколаївни (мати депутата Буринської міської ради Наталії Ільченко) 7 ділянок – 14 га.

https://t.me/debaty_sumy_ua/1466

Аналізуючи цю інформацію, стає зрозуміло, чому на першу сесію Буринської міської ради восьмого скликання, яка повинна розглядати виключно організаційні питання, міський голова Віктор Ладуха до порядку денного  вніс майже 100 земельних питань! Зрозуміло, що час минає, а жага наживи, жага увірвати щось наостанок — тільки більшає. І все це неабиякі забавки — напередодні впровадження ринку землі у нашій державі кожне таке “земельне питання” – це десятки тисяч доларів. Шкода тільки, що Буринська громада переважно від того отримає дулю з маком, а може і без нього, бо апетити у місцевих керманичів просто непомірні!

Нагадаємо, нещодавно проти Буринського міського голови відкрили кримінальну справу. Може сісти на 3 роки. А ще раніше тітушки Ладухи з ГО “Стоп корупція” влаштували бійку в місцевому АТБ, після чого у нецензурній формі образили поліцейського. Щодо них також відкрили кримінальну справу.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября