Вчера
27 марта
26 марта
25 марта
22 марта
18 марта
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта

Щоб уникнути кримінальної відповідальності, ексголовний лікар Путивльської лікарні відмовилася від власного онука

Колишня керівниця Путивльської лікарні Світлана Семененко, яку викрили на мільйонних махінаціях, змогла через особливого суддю поновитися на посаді. Однак справу ще не закрито і жителі Путивля надіються, що ексчиновниця таки понесе покарання.

Ми вже розповідали, що у вересні 2020 року під керівництвом ексголовлікарки Світлани Семененко Путивльська лікарня орендувала майже за мільйон гривень на рік дров’яні котли, якими до цього користувалася останні п’ять років. Зробила вона це з грубим порушенням законодавства – заключила контракти у свого свекра – фізичної особи підприємця Віктора Пилєва. Зокрема, за 2020 рік (з 01.09) лікарня мала сплатити йому 332 тис грн, за 2021 рік – 996 тис грн, за 2022 рік – 996 тис грн, за 2023 рік – 581 тис грн. Тобто – майже 3 млн грн за три роки!

Аби уникнути кримінальної відповідальності за такі фінансові оборудки з своїми родичами, юристи Семененко через суддю Олександра Степаненка анулювали шлюб (визнали його фіктивним) між її сином (Олександром Семененком) і донькою Пилєва (Тетяною Семененко), який отримував бюджетні кошти. Зробили вони це все дуже швидко – замість мінімальних двох місяців на вирішення справи пішло два тижня. Щоб повністю підчистити документи, Світлані Семененко навіть довелося відмовитися від власного онука, який після визнання шлюбу фіктивним, начебто, виявився від другого чоловіка, а не її сина.

Під час цього розіграного судового засідання по анулюванню шлюба, син ексголовлікарки «зізнався», що начебто їх відносини були фіктивними і заключили їх для подальшого виїзду з-за кордон. Звісно, усе це – неправда. На сьогоднішній день Олександр Семененко продовжує спокійно жити та їздити у відпустки із своєю дружиною Тетяною та сином, як одна родина…

Після того як Світлану Семененко позбавили керування лікарнею, вона не захотіла покидати медичний заклад й продовжила працювати на 0,25% ставки звичайним лікарем гінекологом і лікарем УЗД (ці посади вона раніше суміщала разом із керуванням лікарнею). Та через дуже короткий час вона свідомо порушила чинне законодавство – покинула на декілька днів робоче місце, за що була звільнена.

Та, схоже, жага до владного крісла та можливості збагатися не покидає Світлану Семененко. Через вже добре знайомого суддю – Олександра Степаненка, який анулював шлюб між її сином та невісткою, – змогла поновитися на посаді керівника лікарні! З якою ціллю вона це зробила залишається тільки здогадуватися – можливо, щоб і надалі робити свої фінансові “афери”…

Путивльська міська рада, яка у рамках діючого законодавства відстоювала інтереси громади та виступала проти таких махінацій пані Семененко, подаватиме апеляцію на це рішення, адже переконана – що таким пройдисвіткам та махінаторкам у бюджетній установі не місце!

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября