Вчера
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля

Роменчани хочуть відсторонити мера від посади

Жителі Ромнів жваво обговорюють новину про те, що Роменська громада єдина в районі не виділила коштів на підтримку підрозділів тероборони.

Під постом у Фейсбуці про таку незрозумілу та відсторонену позицію мера Олега Стогнія розгорнулася ціла дискусія. Люди засуджують міського голову, його байдужість до безпеки своїх громадян і навіть хочуть, аби той залишив довірену йому посаду.

“Чомусь колись коли Олег був в АТО і ми йому всім містом збирали на бронежелет, їжу та інше необхідне він НЕ ВІДМОВЛЯВСЯ від допомоги. А зараз воєнні з його слів повністю повинні розраховувати ТІЛЬКИ НА ДЕРЖАВУ. Чому так? Мер?”, – запитує Оксана Каменева.

“Такого безладу в місті ще ніколи не було. Таке відчуття, що містом взагалі ніхто не керує. Що вже говорити про господаря міста, коли навіть бордюри під будинком мерії роздовбані”, – пише Vlad Holod.

“В 14-му році Роменщина показала своє патріотичне обличчя, марку якого тримає до сьогодення (запрошую на мою сторінку, аби побачите цьому підтвердження в допомозі ЗСУ). Поведінка очільника, це зрада і велика ганьба для кожної свідомої людини! Ми маємо виправити цю помилку негайно! Потрібно відсторонити міського голови Олега Стогнія від посади міського голови”, – вважає Тетяна Стетюха.

“Це можна на сто відсотків розцінювати як зраду….бо якщо людина не розуміє що йде війна ….і не хоче підтримувати людей для захисту нашої країни то такій людині зовсім не місце на посаді голови міста.( І мабуть не місце ні на якій посаді)!!!!!”, – упевнений Ярослава Ветох.

Думки про недовіру меру та відсторонення його від посади дехто навіть уже підкріпив законодавчим підґрунтям. “Нагадаю, що ст.79 Закону “Про місцеве самоврядування” передбачає дострокове припинення повноважень міського голови у разі п.4) відкликання з посади за народною ініціативою. Крім цього, його повноваження можуть бути також достроково припинені, якщо він порушує Конституцію або закони України, права і свободи громадян, не забезпечує здійснення наданих йому повноважень. Ну і законодавство також передбачає, що повноваження міського голови також достроково можуть бути припинені за рішенням місцевого референдуму АБО ЗА РІШЕННЯМ МІСЬКОЇ РАДИ ,ПРИЙНЯТИМ ШЛЯХОМ ТАЄМНОГО ГОЛОСУВАННЯ НЕ МЕНШ ЯК ДВОМА ТРЕТИНАМИ ГОЛОСІВ ДЕПУТАТІВ ВІД ЗАГАЛЬНОГО СКЛАДУ РАДИ”, – коментує Ганс Огайо.

Судячи  з настрою роменців, винесення рішення про недовіру меру – лише справа часу. Адже така “пофігістська позиція” Олега Стогнія, як пишуть люди, говорить про його байдужість до військових, стану цивільного захисту, військово-патріотичного виховання і про зовсім інші пріоритети у роботі, які точно не пов’язані з бажанням захистити свою громаду.

 

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября