Вчера
24 апреля
23 апреля
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля

Реакція сумчан на те, що люди мера Лисенка хочуть рейдернути кафе в центрі Сум

Сумчани обговорюють новину про те, що у центрі міста збираються незаконно демонтувати кафе, розташоване напроти художнього музею. Нагадаємо, за однією із версій рейдернути бізнес хочуть люди міського голови Олександра Лисенка.

Директор ТОВ «ІКСОРА-С» Анна Шуляк мріяла вдихнути нове життя у це місце, але за два роки відтоді, як вона придбала приміщення, так і не вдалося почати оновлення, бо міська влада не надала її підприємству жодного дозволу. Схоже, чиновників цілком влаштовував безлад поруч із закладами культури і те, що роками люди сюди ходили наче у громадський туалет.

І ось тепер намічений у мерії демонтаж може звести нанівець усі плани Анни Шуляк щодо перетворення території із занедбаної на привабливу для сумчан і туристів.

Водночас жителі обласного центру висловлюються за довгоочікуване наведення порядку на схилі Покровської площі і підтримують, аби там працювало кафе, в якому можна було б із задоволенням провести час.

Ось що сказали сумчани в опитуванні телеканалу СТС:

«Було б кайфово, якби там зробили якесь кафе з видом на міст. А так у центрі міста стоїть стара будівля, майже зруйнована, і люди ходять туди по маленькій нужді».

«Хотілося, щоб тут щось нове зробили, бо воно просто стоїть собі. Раніше кафе було начебто, а зараз просто земля пропадає».

«Я за те, щоб його або відкрили, або влаштували якусь локацію з певними обмеженими функціями кафе».

Активно коментують ситуацію з планами щодо демонтажу кафе на Покровській і користувачі Фейсбуку. На сторінках «Сумських дебатів» у соцмережі пишуть таке:

«Лисенко – забери руки 😡 Подиви який “хозяин” …рисуєтся!! Відсидів у кущах перші дні війни – тепер можна героя включать!!!»

«Треба мера рейдернуть»

«Треба спитати з лисенко за всі його діяння 😡 скільки Можно терпіти»

«Саме час , без суду та слідства. “Ответочку отримать”».

«Це вони вміють.А ось подивимося ,як міська рада забезпечить сумчан теплом взимку».

Поки директор ТОВ «ІКСОРА-С» Анна Шуляк заявляє про свавілля та грубе порушення закону зі сторони міської влади, остання розвиває вигідну для себе інформаційну кампанію. На офіційному сайті мерії, а також у Телеграм запустили опитування «Який об’єкт інфраструктури за адресою Покровська площа 1/2 Ви вважаєте доцільним?» і пропонують три відповіді: контактна скульптура та зона відпочинку; заклад громадського харчування; зелена зона та оглядовий майданчик.

Це підтверджує здогадки про те, що у міської влади вже є свої конкретні плани на вказану ділянку, а старим прийомом із опитуванням сумчанам хочуть показати, нібито починають новий проєкт за побажаннями місцевих жителів. Щоправда, у тому ж Телеграмі люди вже висловлюють побоювання, що в центрі пан Лисенко і команда хочуть встановити чергову потворну композицію, як у випадку з недолугим пам’ятником Ярославу Мудрому, і, що найбільш вірогідно, відмити гроші на спорудженні сумнівного об’єкту.

Зауважте, все це відбувається прямо зараз, коли в Україні продовжується кривава війна, коли в Сумах не облаштовано жодного нормального сховища і ніяк не зможуть довести до ладу підземний перехід. Напевно, коли на горизонті замайоріла можливість отримати серйозні відкати, решта проблем міста різко відходить на другий план…

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября