25 апреля
24 апреля
23 апреля
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля

Підар@сом назвала солдата ЗСУ депутат Роменської райради 

Поки наші захисники відважно на передовій боронять Україну від російської агресії, дехто в тилу, мабуть, зовсім втратив відчуття реальності, більш того, ще і намагається дискредитувати представників Збройних Сил України.

Так, наприкінці листопада 2023 року депутат Роменської районної ради від партії “Наш край” Тетяна Ярош назвала солдата Сергію Федину, який зараз знаходиться на передку неподалік Авдіївки “підар@сом”. Зробила вона це у коментарі під публікацією Дмитра Менька, який привітав Сергія Федину з нагородою почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ “Золотий хрест”.

Сергій Федина являючись депутатом Сумської обласної ради, міг би, звичайно, знайти 1000 причин не йти на фронт, але не став кривити душею і ще влітку 2022 року встав до лав ЗСУ. Зараз він старший солдат бойової групи, яка боронить Україну на Авдіївському напрямку. Хочемо, знову підкреслити, що вступив не до якогось тилового підрозділу і не якимось командиром подалі від фронту, а звичайним солдатом без всяких регалій, зате з твердим бажанням бити ворога та здобувати українську перемогу, за що, зрештою і отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

І от, дана публікація про нагородження Сергія Федини відзнакою Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного потрапляє на очі представниці партії “Наш край” Тетяні Ярош, керівником якої був зрадник України Андрій Деркач, а в Ромнах її представляє мер міста Олег Стогній. Вона чи від бажання відпрацювати російські наративи, чи то від своєї власної гидливості до наших захисників пише гнівний коментар про українського захисника Сергія Федину:

“От такі підар@си і будуть героями зараз і після обвішані медалями сидячи в теплому доброму..а ті,хто віддав життя будуть безславно забуті ,наш цвіт,наше майбутнє,наше національне вишите кров’ю..Ганьба вам,всім аплодуючим..”

Очевидно, навіть без ніякої експертизи, такий коментар вносить розбрат у лави ЗСУ і є дискредитацію наших захисників.

Ще раз повторимося – писала вона це не про “тилову крису”, а про звичайного солдата із передової. Так, він депутат обласної ради, так від партії Президента України Володимира Зеленського “Слуга народу” – але він чесно сам пішов на фронт, ризикуючи життям, щоденно боронить Україну, поки Тетяна Ярош активно розвиває у Ромнах свій бізнес. Звичайно, їй мабуть, прикро, що її політичного шефа Андрія Деркача визнано зрадником, їй прикро що він змушений ховатися в сусідній Білорусії. Але хіба ж це дає їй право ображати ось так просто звичайних солдат Збройних Сил України. І як їм після того взагалі воюється, там, на передку, під Авдіївкою, якщо вони бачать, як у них вдома ось так запросто злі язики говорять про них справжню гидоту?

Мабуть, коли Тетяна Ярош писала свої образи, то прекрасно знала, що з передової Сергія так просто не відпустять і він не приїде, і не розкаже їй особисто, хто є хто і чому українських військових не варто називати “підар@сами”…

Але ж для цього є як мінімум роменська поліція, яка б уже давно мала б відреагувати на таку поведінку пані Ярош, та і в Роменській райраді могли б уже давно поставити питання про відкликання її депутатських повноважень…

Та пройшло вже два місяця з цього ганебного для Ромнів вчинку, але, справу поліціянти хоч і відкрили, проте не сильно просунулися уперед – мабуть, мають більш важливіші справи (до речі, сьогодні стало відомо, що слідчого Роменського райвідділу взяли на хабарі у 2 тисячі доларів).

Поряд із тим, як бачимо, у Ромнах представники партії “Наш край” взялися проводити серйозну політику по непідтримці Збройних Сил України. Так, завдяки меру Олегу Стогнію, який потрапив у своє крісло також завдяки партії Андрія Деркача “Наш край”, уже вкотре блокується рішення про виділення допомоги на потреби ЗСУ у розмірі 83,4 мільйони гривень. Дійшло до того, що представники партій “Європейська Солідарність” та “Слуга Народу” змушені бойкотувати засідання сесії.

“Продуктові набори” від Андрія Деркача як досягнення на сторінці у Фейсбук Тетяни Ярош – і ніякого підкупу виборців, просто набори…

І от виникає логічне питання, а чи не був той коментар Тетяни Ярош спеціальною провокацією, спрямованою на “прощупування” грунту – мовляв, якщо реакції суспільства не буде, а тим більше від правоохоронців, то можна згодом і допомогу для ЗСУ заблокувати. Так вони і своєму командиру Андрію Деркачу привіт передають, і російські наративи виконують…

От тільки простий солдат Сергій Федина на передовій якось не розуміє цієї політичної гри, не розуміє, чому поки він під Авдіївкою боронить Україну, там далеко в Ромнах немає нікого, хто здатен відстояти його родину, його честь і гідність… Хіба так має бути?..

P.S. Відзнака «Золотий хрест» займає особливе місце серед почесних нагрудних знаків головнокомандувача ЗСУ. Нею нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України за успішне виконання бойових завдань під час проведення об’єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки.

А ще Людмила Ярош розміщує у себе на сторінці у Фейсбук образливі листвіки проти Президента України Володимира Зеленського який на сьогодні є також і Веховним Головнокомандувачем, а може і не тільки розміщує, а ще й друкує їх та поширює по місту…
Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября