Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Наслідки карантину: перевізники змушені підвищувати тариф у Сумах

У Сумах приватний пасажирський транспорт опинився у вкрай скрутній ситуації через тривалі карантинні обмеження і відсутність підтримки міської ради. Значно зменшився пасажиропотік, оскільки водії зобов’язані перевозити лише суворо визначену кількість людей, водночас зростають витрати на пальне і технічне обслуговування транспортних засобів, підвищилася мінімальна заробітна плата.

«Проводячи контроль за підготовкою ТЗ до експлуатації в зимовий період, я отримав від перевізників негативну інформацію стосовно фінансово-економічного стану їх підприємств. Працюючи в умовах карантинних обмежень по кількості перевозимих пасажирів, а також у зв’язку з підвищенням вартості палива, з/ч, мінімальної зарплати перевізники опинились у кризовій ситуації. Водії звільняються, хворіють, вихід транспорту останнім часом знизився — на підтримання рухомого складу в належному стані коштів не вистачає. Така ситуація, на жаль, у всіх приватних перевізників. Для недопущення соціальної напруги серед населення, вважаю за необхідне розробити заходи щодо підтримки роботи важливої галузі», – прокоментував ситуацію начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради Сергій Яковенко.

Без підтримки міста перевізники не бачать іншого виходу, як підвищення тарифів. Стало відомо, що на період карантину вони планують затвердити ціну проїзду у 9 гривень, а звичайна вартість складатиме 7 гривень. Варто зауважити, що навіть за такого підвищення ціна на проїзд у приватному транспорті в Сумах залишатиметься однією із найнижчих по Україні.

Для порівняння КП «Електроавтотранс» розрахувало, що реальна  ціна проїзду в автобусах становить  8 гривень, а в тролейбусах – 9 гривень. І це без врахування сум, необхідних для придбання нового автопарку. Якщо ж рахувати разом із цією статтею видатків, то тарифи будуть удвічі більші:  15 гривень – за проїзд в автобусі і 17 – у тролейбусі.  Приватні ж перевізники навіть зараз не говорять про оновлення своїх транспортних засобів, хоча у цьому і назріла необхідність. Отже, виходить, що тариф на проїзд у комунальному транспорті КП «Електроавтотранс» вдвічі вищий за той, що пропонують приватні перевізники.

Тоді як перевізники самостійно переживають складнощі карантину, КП «Електроавтотранс», яким би збитковим воно не було, продовжує утримуватися «на плаву» за рахунок міста. За 10 років «тролейбусне» підприємство освоїло бюджет розвитку Сум, що дорівнює 600 мільйонам гривень!

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября