Вчера
30 апреля
29 апреля
25 апреля
24 апреля
23 апреля
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля

Нардеп Тетяна Скрипка: Успішний досвід Київщини в облаштуванні укриттів у школах – приклад для Сумщини

Народний депутат Тетяна Скрипка продовжує опікуватися питанням облаштування укриттів у сумських навчальних закладів, щоб діти мали змогу отримувати якісну освіту і перебували у безпеці під час повітряних тривог. З метою перейняття досвіду створення безпечних просторів для навчання парламентарка із заступником в.о. міського голови Сум та очільницею міського управління освіти здійснила робочий візит до Бородянської селищної ради, що на Київщині. На переконання народної обраниці, успішні приклади реалізації подібних проєктів за участі міжнародних партнерів, як у Бородянці, особливо важливі для Сумщини в складних умовах війни.

«Захист дітей і можливість продовжувати навчання у режимі офлайн сьогодні залежить від наявності надійного укриття.

Саме тому прикордонна Сумщина одна з перших почала роботу щодо створення та облаштування захисних споруд.

У 2022 році кошти на соціально-економічний розвиток територій було спрямовано на створення укриття у двох сумських школах, невдовзі захисна споруда з’явиться у ще одному закладі.

Це стане можливим завдяки співпраці з литовським урядом, за прикладом Бородянської селищної ради. Там оновлене укриття було створено у місцевому ліцеї.

Сьогодні разом із заступником в.о. Сумського міського голови і начальницею управління освіти і науки СМР мали можливість побачити, яку роботу провели колеги на Київщині, аби перейняти їх позитивний досвід.

Бородянка зазнала значних руйнувань і втрат під час спроби ворога захопити столицю, Сумщина потерпає від щоденних атак через близькість до кордону з агресором. Попри усі труднощі маємо налагодити навчальний процес, аби діти мали можливість здобувати знання в безпечному освітньому просторі», – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, раніше нардеп Тетяна Скрипка домовилася із дипломатами Угорщини про підтримку ініціативи зі створення літнього безпекового табору для маленьких українців. За її словами, такий простір дасть змогу поєднати змістовний відпочинок та цікаве навчання.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября