Вчера
26 марта
25 марта
22 марта
18 марта
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта

Нардеп Тетяна Скрипка разом із міністром освіти розробляють алгоритм вступної кампанії 2022 року

Народний депутат від партїі “Слуга народу” Тетяна Скрипка долучилася до розробки алгоритму вступної кампанії 2022 року, яка цього року зазнає змін через російське вторгнення в Україну. Про особливості нових правил вступу, які узгоджуються разом із міністром освіти і науки,  парламентарка розповіла на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Питання вступу до закладів освіти у 2022 році турбує не лише освітянську спільноту, а й абітурієнтів та їхніх батьків, зокрема у прикордонних областях.

✅Разом з Міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом і головою підкомітету з питань вищої освіти Юлією Гришиною обговорили правила вступу, рекомендації для абітурієнтів та особливості цьогорічної кампанії.

🔸️Скажу відверто: ми всі маємо усвідомлювати умови в яких опинилася країна, триває війна, і це стосується кожного, від дитини до літньої людини. Ми всі маємо працювати на перемогу і розуміти, що доведеться жертвувати комфортом.

🔸️Так, абітурієнтів буде менше, бо дітей у безпечні місця вивезли батьки.

🔸️Так, закладам освіти доведеться докласти чималих зусиль, аби набрати студентів.

🔸️Так, ми всі втомилися від дистанційного навчання.

‼️Але ми маємо пам’ятати, що є міста, де зруйновано все. Прекрасні українські міста Харків, Чернігів, Маріуполь, де вирувало студентське життя, і де сьогодні йдеться про виживання, а не про освіту.

💯Можу з впевненістю сказати, що сьогодні держава робить усе, аби підтримати освітян і абітурієнтів. Значно спрощено порядок вступу, кількість бюджетних місць не зменшиться, попри зменшення кількості абітурієнтів. Шанс на вищу освіту отримають більше українців, багато з них матимуть можливість опанувати нову професію.

🇺🇦У кожного свій “окоп”. Давайте разом працювати над тим, аби українці отримували якісну освіту, попри бажання росіян лишити нас усього. Давайте будемо сильними на всіх фронтах, аби зберегти Україну.

📌Для вступу до закладів освіти у 2022 році необхідно скласти національний мультипредметний тест (НМТ), який складатиметься з трьох блоків завдань з мовних тем з української мови, всіх тем з алгебри та геометрії, а також завдань з історії України, які були складниками ДПА.
НМТ – не заміна ЗНО, а фактично така ж перевірка знань, проте в іншому форматі. 19 квітня завершилася реєстрація на складання НМТ, передбачається три сесії: основна, додаткова та спеціальна. Після 22 квітня будуть оприлюднені методичні рекомендації щодо підготовки до кожної з дисциплін національного мультипредметного тесту. Стануть відомі і теми, на основі яких формуватимуться запитання”, – написала Тетяна Скрипка.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября