12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля
03 апреля
02 апреля
30 марта

Нардеп Тетяна Скрипка домоглася, щоб 16-річний Ваня Чабан, який втратив частину ноги після наїзду ворожого танка, отримав протез і реабілітацію у США

Народному депутату Тетяні Скрипці вдалося організувати поїздку до США 16-річного Вані Чабана з Путивльщини, який на початку російського вторгнення втратив частину ноги після наїзду ворожого танка. В одній з американських клінік хлопчик нарешті зможе отримати протез і пройти реабілітацію. Подробицями парламентарка поділилася на своїй сторінці у Фейсбуці:

“Ваня – особливий. Так батьки завжди говорять про своїх дітей: “він особливий, він не схожий на інших”. Наш Ваня саме такий.
👉Коли я дізналася про його біду, все перегорнулося всередині. Хлопчик, 16 років, живе поруч, лишився частини кінцівки, бо наїхала ворожа техніка. Це важко навіть усвідомити. Втім Ваню Чабана це не зламало. Він посміхається, розповідає про свої плани і заряджає нас енергією. Здавалося б…
🤝Скажу відверто: не вагалась ні секунди. Звернулася до учасниць жіночого об‘єднання “Мереживо” і ми разом вирішили зробити все можливе, аби хлопчик отримав протез і реабілітацію.
✅Нашою справою стала:
🔸 комунікація між приймаючою стороною, посольством України в США, фондом Олени Зеленської та родиною Івана;
🔸підбір супроводжуючого (знайомство, проведення з ним спільного часу);
🔸підготовка документів для отримання віз (переклад, нотаріальне засвідчення, апостиль на необхідних документах, довідках, заявах);
🔸переклад медичної документації для клініки (виписка з історії хвороби, результати аналізів, рекомендації лікарів);
🔸придбання речей для нашого Вані, бо в далеку дорогу потрібно багато, починаючи від валізи.
📍Ваня обмежений в пересуванні, і згідно законодавства США має перебувати в країні із супроводжуючою особою. “Мереживо” вирішило взяти на себе супровід Івана на весь час поїздки, з моменту виїзду до повернення. І ось цього тижня ми нарешті рушаємо у дорогу.
ℹ️Сама подорож передбачає: переїзд із Сум до Львова, зі Львова до Варшави, проживання у Варшаві для відвідування посольства США та отримання візи, переліт зі столиці братської Польщі до США, перебування в Штатах і повернення додому.
✅Я впевнена, що все вийде якнайкраще.
Щиро дякую кожному, хто підтримав Ваню у його бажанні жити нормальним життям, дякую Жіноче об‘єднання «Мереживо» за ту колосальну роботу, яку ви зробили, військовій адміністрації Сумщини і особисто Дмитро Живицький – за допомогу в оформленні документів і організацію трансферу, і Елена Геренко – за її позитивне мислення і супровід Вані.
🇺🇦Все буде добре, все буде Україна, з Богом”.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября