Вчера
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля
03 апреля
02 апреля

Нардеп Тетяна Скрипка: 6,6 млн грн спрямовано на укриття для сумських шкіл №7, 17 та 18

Для народного депутата Тетяни Скрипки завжди пріоритетом була підтримка освітньої галузі, адже вона сама присвятила багато років педагогічній роботі і знає про її особливості зсередини. З початку повномасштабної війни парламентарка спрямувала максимальну увагу на створення умов для безпечного навчання учнів сумських шкіл, передусім це облаштування укриттів.

Довелося змінити плани, які будувала раніше, і зосередити зусилля на пошуку додаткових шляхів фінансування, аби школярі змогли продовжити повноцінне навчання і почувалися захищеними в стінах освітніх закладів. Цілеспрямованість, наполегливість, дипломатичність дали бажаний результат – зокрема, нардепу Тетяні Скрипці вдалося домовитися із британцями про реконструкцію та оснащення бомбосховищ у навчальних закладах Сум. Ефективною виявилася і співпраця у цьому напрямку з міською владою. Вже по завершенню тривалих зимових канікул більше дітей зможуть повернутися до очного навчання завдяки обладнанню укриттів у трьох школах, на що спрямували 6,6 млн грн.

«Це мали бути ремонти шкіл і садочків, зокрема обладнання харчоблоків, оснащення профільних класів, встановлення систем протипожежної безпеки. Натомість війна зруйнувала плани. Безпека дітей – те, про що слід дбати перш за все.

Парламент ухвалив зміни до Бюджетного кодексу, які в умовах воєнного стану дозволили органам місцевого самоврядування приймати рішення про спрямування залишків коштів за субвенціями з державного бюджету на підтримку цивільного населення. Із міською владою було досягнуто домовленостей, і результати перерозподілу майже 6,6 млн.грн. коштів соцеконому можна побачити у сумських школах № 7, 17 та 18.

Вже після канікул діти зможуть навчатися у безпечних умовах, бо є сучасні укриття. Я думаю, що це найголовніше – дати дітям можливості для розвитку, дати їм майбутнє. Так переможемо!» – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, нещодавно нардеп підготувала законопроєкт щодо підвищення педагогічної кваліфікації у питанні надання психологічної підтримки учням. Тетяна Скрипка переконана, що вчителі мають допомогти дітям стати щасливими, самодостатніми, впевненими людьми, дати їм знання і підтримку для подальшої реалізації попри всі складнощі воєнного часу.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября