Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Нардеп Максим Гузенко: Запровадили податкові та митні стимули для розвитку галузі електротранспорту в Україні

Сьогодні на пленарних засіданнях Верховної Ради обранці прийняли 28 проектів законів, із них в цілому – 18 і за основу – 10. Про найважливіші з них у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Серед найважливішого:

  • заборонили продаж ліків дітям до 14 років;
  • запровадили європейські стандарти захисту тварин від жорстокого поводження. Зокрема, встановлено умови використання тварин у сільському господарстві.
  • запровадили податкові та митні стимули для розвитку галузі електротранспорту в Україні. Так, від оподаткування ПДВ звільняються операції з ввезення на митну територію України електромобілів, а також прибуток підприємств, що виробляють електромобілі, електродвигуни для електромобілів, літій-іонні (літій-полімерні) акумулятори для електромобілів, зарядні пристрої для таких акумуляторів тощо. Крім того, звільняються від оподаткування ввізним митом товари, що ввозяться для власного виробництва електромобілів.
  • спростили процедури приєднання до електричних мереж. Запроваджується механізм «єдиного вікна» для подання замовниками та розробниками проектної документації на будівництво, реконструкцію і технічне переоснащення електричних мереж.
  • зробили крок до забезпечення опорних лікарень кисневими станціями. У 2021 році з державного бюджету 650 млн грн спрямовується на закупівлі кисневих станцій, 150 млн грн – на послуги проектування і встановлення кисневих станцій.
  • посилили соціальні гарантії та захист осіб з інвалідністю. Їм надаватиметься право позачергового обслуговування в будь-яких касах, на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності, а також при перетині державного кордону та контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території. Передбачається можливість надання особам з інвалідністю житлових приміщень без визнання їх такими, що потребують поліпшення житлових умов, та зарахування їх на квартирну чергу.
  • забезпечили фінансування програми Президента «Велика реставрація». 1 млрд грн спрямовується на нову бюджетну програму Міністерства культури та інформаційної політики «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам’яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності».

Продовжуємо активно працювати над удосконаленням законодавства України, адже добре розуміємо: потрібно ще немало змін, аби йти в ногу із сьогоденням, європейськими стандартами і, головне, — потребами наших людей”, – написав Максим Гузенко.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября