Вчера
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля

Нардеп Максим Гузенко: Українським фермерам і малим виробникам потрібно законодавчо відкрити дорогу на полиці місцевих супермаркетів

Дане питання вже розглядається на комітеті Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини, член комітету Максим Гузенко (партія “Слуга народу”).

“Зараз в Україні спостерігається тенденція, коли покупець віддає перевагу імпортним продуктам харчування, бо вони буквально заполонили торгівельні полиці та принаймні кількісно переважають над товарами місцевих виробників.

З цією проблемою до мене неодноразово зверталися фермери Сумщини. Вони скаржаться на те, що сьогодні великі транснаціональні корпорації різними методами домовляються з власниками мереж супермаркетів, щоб постачати свою продукцію. При цьому місцеві виробники, навіть маючи більш якісний і дешевий товар, не в змозі протиснутися на полиці магазинів. Чому? Бо рішення по співробітництву приймають власники магазинів, які до Сумщини не мають ніякого відношення, тож інтереси та пропозиції місцевих фермерів їх не цікавлять.

Я знаю, що в Сумській області виробляють багато класних, якісних, екологічно чистих продуктів, але вплинути на цю ситуацію на місцевому рівні ніхто не може.

Уже зараз це питання ми опрацьовуємо на комітеті Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики. Ми хочемо на законодавчому рівні налагодити комунікацію між супермаркетами та місцевими виробниками і зобов’язати великі мережі пріоритетно закуповувати продукцію, вироблену на місцях.

Для малих фермерів ми плануємо створити додаткові переваги, які зроблять їх більш конкурентоспроможними перед імпортними постачальниками”, – написав Максим Гузенко.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября