Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Нардеп Максим Гузенко: Ухвалили законопроект, який криміналізує контрабанду товарів

Розпочався останній пленарний тиждень п’ятої сесії Верховної Ради України. Сьогодні протягом пленарних засідань обранці прийняли 5 проектів законів, із них в цілому – 2 і за основу – 3. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Серед найголовнішого:

● Прийнято пропозиції Президента до Закону “Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України”

Законопроект відновлює роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, на яку покладаються функції щодо добору та оцінювання суддів. Членів ВККС буде відбирати конкурсна комісія з 6 осіб – 3 чинних суддів або суддів у відставці та 3 міжнародних експертів, які матимуть вирішальний голос при відборі кандидатів.

● запустили реформу Укроборонпром; (№ 3822)

Законопроект запускає перетворення Державного концерну “Укроборонпром” в акціонерне товариство. Передбачається три етапи реформування Концерну: (1) підготовка учасників Концерну до реорганізації; (2) Перетворення учасників Концерну на господарські товариства або ТОВ; (3) перетворення Концерну в АТ, прийняття відповідного рішення Кабміном та затвердження статуту.

● Ухвалили проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів

Законопроект криміналізує контрабанду товарів та підакцизних товарів, а також за недостовірне декларування товарів. Ці правопорушення будуть відноситися до підслідності Бюро економічної безпеки України. Контрабанда товарів карається штрафом від 170 000 до 340 000 грн.

● Прийняли проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів

Законопроект дозволяє іноземцям та особам без громадянства, які набули статусу електронного резидента та зареєстрували себе фізичною особою-підприємцем, здійснювати підприємницьку діяльність та сплачувати податки в Україні, перебуваючи в іншій країні.

Працюємо далі!🇺🇦“, – написав Максим Гузенко.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября