Вчера
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля
03 апреля

Нардеп Максим Гузенко: «Ухвалили важливий законопроєкт, який сприятиме незалежності та ефективності НАБУ»

Народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу») підтримав законопроєкт №5459-1 про приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність до вимог Конституції України.

Про це він написав у Фейсбуці.

За словами Максима Гузенка, документ, який Верховна Рада ухвалила в цілому, передбачає зміну статусу НАБУ на орган виконавчої влади, але при цьому закріплює гарантії незалежності бюро від Уряду, що є надзвичайно важливим.

«Верховна Рада ухвалила в цілому дуже важливий законопроєкт – №5459-1 про приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність до вимог Конституції України. Як і більшість своїх колег по фракції, підтримав цей документ. Переконаний, він сприятиме незалежності та ефективності НАБУ.

Так, законопроєкт передбачає зміну статусу НАБУ на орган виконавчої влади, але при цьому закріплює гарантії незалежності бюро від Уряду, що є надзвичайно важливим.

Зокрема, забороняється Кабміну втручатись в діяльність органу, скасовувати акти НАБУ, надавати вказівки чи доручення щодо діяльності бюро чи конкретних кримінальних проваджень. Та найголовніше – звільняти директора НАБУ Уряд зможе лише з чітко визначених підстав та за підтримки такого рішення 2/3 членів Кабінету міністрів», – розповів нардеп.

Разом з цим, запроваджується нова процедура добору директора НАБУ, якого обиратимуть на прозорому конкурсі, з визначальним голосом міжнародних експертів. Передбачається, що до комісії увійде 6 осіб: троє із них визначить Кабінет міністрів, решту – міжнародні експерти. Кінцеве рішення ухвалюватиметься 4 голосами, з яких принаймні 2 голоси міжнародних експертів», –  написав Максим Гузенко.

Також народний депутат від Сумщини наголосив на тому, що від впровадження такого законопроєкту виграють жителі Роменщини, інтереси яких він представляє у парламенті, та України в цілому, адже прийнятий документ має на меті удосконалення державного управління та викорінення такого ганебного явища як корупція, що нині є надзвичайно актуальним і важливим.

«Це – вже не перший закон, який сприятиме боротьбі з корупцією. І я, як депутат Верховної ради, буду й надалі підтримуватиму подібні ініціативи, які спрямовані на побудову більш прозорого та ефективного державного управління, а також на подолання та попередження хабарництва і корупції. Переконаний, що і Роменщина, яку я маю честь представляти в парламенті, і Україна вцілому, від цього тільки виграють», – наголосив нардеп Максим Гузенко.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября