Вчера
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля

Нардеп Максим Гузенко став співавтором закону, який надасть додаткову підтримку українським фермерам

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств» №1788-IX. Одним зі співавторів Закону став народний депутат від Сумщини, член Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

Про те, як вплинуть ці зміни на діяльність українських фермерів, у Фейсбуці розповів голова міжфракційного депутатського об’єднання “Депутатська аграрна рада” (ДАР) Андрій Богданець.

✅Зокрема, змінами до Земельного кодексу передбачено, що землі фермерського господарства можуть складатися також із земельних ділянок, що належать фермерському господарству, або членам фермерського господарства (громадянам України) на праві користування.

✅Змінами до Закону України «Про фермерське господарство» знімаються обмеження на використання коштів державного та місцевих бюджетів, виділених на підтримку фермерських господарств.

✅Фермери зможуть використовувати отриману допомогу не тільки на меліорацію, рекультивацію малопродуктивних сільськогосподарських угідь, придбання, будівництво житла тощо, а й на інші важливі цілі, пов’язані з веденням фермерського господарства.

✅Крім того, знімаються обмеження і щодо кола отримувачів допомоги від держави, яка надаватиметься, як на безповоротній основі, так і на конкурсних засадах на поворотній основі для здійснення виробничої діяльності та диверсифікації виробництва через Український державний фонд підтримки фермерських господарств.

✅Також, Законом передбачено грошову допомогу за рахунок коштів державного бюджету фермерському господарству, голова якого має вік до 35 років (включно), що стимулюватиме молодь не виїжджати за кордон, а обробляти українську землю”, – написав Андрій Богданець.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября