Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Михайло Ананченко: наша мета зробити Сумщину успішною та комфортною для місцевих жителів

Серед пріоритетів народного депутата – розвиток економіки та інвестиційної привабливості Сумської області.

Другий рік роботи Верховної Ради України ІХ скликання добігає свого кінця і ми вирішили поспілкуватися з народними обранцями із різних регіонів про досягнення парламенту та плани на майбутнє. В першому інтерв’ю “Апостроф” поговорив з головою Сумського обласного осередку політичної партії “Слуга Народу”, народним депутатом України Михайлом Ананченком, який розповів нам про те, як досвід громадської роботи допоміг пробитися до великої політики, потенціал розвитку Сумщини, головні пріоритети в його діяльності та як складаються стосунки із президентом, губернатором і мером міста Суми.

– У Вас багатий досвід громадської діяльності ще зі студентських років. Скажіть, чи допоміг він вам потрапити до Верховної Ради?

– Громадська діяльність мене зацікавила ще зі студентських років. Я був активним студентом, працював у профкомі та студентській раді, відвідував різні форуми та обміни досвідом між університетами. На всеукраїнському фестивалі “Студентська республіка” мене навіть обрали Студентським президентом України. Після такого колосального громадського досвіду мене все більше цікавила політика – як інструмент творення змін у країні та місті. Деякий час я навіть встиг попрацювати помічником міського голови Олександра Лисенка. Напевне активна життєва позиція та бажання впливати на процеси, які б покращили життя сумчан та українців, і стимулювали мене зробити наступний крок – розпочати активно займатися великою політикою.

– Які ваші пріоритетні задачі в політиці на наступні 3 роки?

– На наступні 3 роки я поставив для себе багато задач, та своїми пріоритетними завданнями вважаю розвиток інфраструктури та благоустрій Сумщини, адже це мій рідний регіон, в якому я народився та прожив фактично все життя.

Одним із головних своїх обов’язків вважаю підтримку та контроль виконання двох програми президента, одна з яких зараз чудово працює на Сумщині – це “Велике будівництво”, а інша тільки починає свою роботу, але її місія не менш важлива – і це я про “Здорову Україну”. Ці програми мають бути реалізовані навіть не на 100, а на 110% в нашій області, а кожна копійка з бюджету має бути витрачена за призначенням. Ми це проконтролюємо.

– А можете детальніше розповісти про нову програму президента “Здорова Україна”? Як вона працюватиме, та які завдання перед собою ставить?

– Це важлива програма, яка має на меті популяризацію здорового способу життя, розвиток спортивної інфраструктури та зробить спорт доступним для усіх верств населення. Однією з найважливіших складових є створення сучасних, так званих “активних парків” і спортивних майданчиків. Я дуже сподіваюсь, що такі локації з’являться в усіх куточках нашої країни і заняття спортом стане хорошою профілактикою різноманітних захворювань в Україні. Зараз ми ведемо активну роботу з усіма ОТГ та районами Сумщини, вивчаємо потреби громад та складаємо план дій. Переконаний, що по реалізації програми “Здорова Україна” Сумська область також буде серед лідерів.

– Останні дані соціологічних досліджень показують, що рейтинг та довіра до партії “Слуга Народу” падає, а люди розчаровуються. Чому так?

– Ви праві. Рівень довіри до всіх органів влади сьогодні падає. Я і сам засмучений тією ситуацією, яка складається в країні. Адже коли ми прийшли в парламент ми хотіли змін, швидких змін. Їх же хотів і український народ. Проте ми не розрахували наскільки міцно за останні 30 років в Україні укорінились корупція, бюрократія, “кумівство” та інші унікальні українські явища, які не дають країні розвиватися. Проте ми не з тих, хто здається. Попереду ще мінімум три роки роботи в Раді і ми зробимо все для того, щоб виправдати сподівання українців.

Фото з Facebook Михайла Ананченка

– Що ви плануєте зробити для Сумщини за цю каденцію депутатства?

– Я зроблю все можливе, щоб моя область розвивалась та показувала найкращі показники зростання в порівнянні з іншими регіонами. Мета нашої команди зробити її інвестиційно привабливою, економічно успішною та комфортною для місцевих жителів. У зв’язку з цим ми з іншими сумськими народними депутатами напрацювали ряд законопроектів, які будуть внесені до Парламенту на початку наступної сесії Верховної Ради.

Але хочу наголосити на тому, що робити Сумщину кращою нам допомагають саме наші мешканці, які звертаються з різноманітними ініціативами. Хто, як не вони найкраще бачать те, що ми не завжди можемо побачити. Для того, щоб людям було легше донести до мене, як до народного депутата, свої проблеми, ідеї та пропозиції, ми відкрили громадську приймальню в Сумах, яка працює для підтримки безперервної комунікації з громадою області.

– А можете детальніше розповісти про вашу приймальню. Хто може до вас звернутися та з яких питань? Який графік її роботи?

– Приймальня працює з 09:00 до 17:00 з понеділка по п’ятницю, за адресою: м. Суми, вул. Соборна 43. Звертатись можна з будь яких-питань. Якщо виникає невідкладна потреба моєї допомоги, зі мною зв’язатись дуже легко. Так, як на усіх зустрічах з громадянами я роздаю телефон своїх помічниць та свій особистий, часто доводиться вирішувати невідкладні питання навіть пізноввечері або у свій вихідний. Проте ми чудово розуміємо, що Сумська область дуже велика і скористатись послугами моєї приймальні можуть переважно лише сумчани. Саме тому в найближчі дні ми запускаємо мою online-приймальню на Facebook. Перейшовши на мою сторінку можна написати будь-які запитання у повідомлення і з вами обов’язково сконтактують.

– У Верховній Раді ви входите до Комітету зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Чому обрали саме цей комітет і що плануєте зробити в цьому напрямку?

– Мене завжди цікавили міжнародні відносини та зовнішня політика. Вважаю цей комітет одним з найважливіших, адже ми відповідаємо за законодавче забезпечення зовнішньої політичної діяльності України у міжнародних процесах та міжпарламентські зв’язки, які не мало значущі у залученні інвестицій та формування іміджу України на світовій арені!

Розвиток Сумщини також багато в чому залежить від прямих іноземних інвестицій. Тому в рамках комітету, груп міжпарламентської дружби, офіційних візитів ми ведемо досить плідні перемовини з впливовими колами Катару, Кувейту, Туреччини, Йорданії. Дуже сподіваюсь, що скоро ми зможемо побачити результати наших напрацювань.

Фото з Facebook Михайла Ананченка

– Назвіть основні три речі/вчинки, якими ви пишаєтесь?

– Тут скажу коротко, пишаюсь тим, що я українець, дякую долі що можу впливати на процеси, які роблять нашу країну кращою, та обіцяю, що докладу всіх можливих зусиль для того, щоб рідна Сумщина розвивалась та ставала прогресивнішою.

– Хто з політиків минулого є для вас прикладом?

– Тут мою відповідь можна трошки поєднати із попереднім запитанням, чому я обрав Комітет зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва , адже прикладом видатного політика для мене є Вінстон Черчилль, його біографія вражає! Людина, чиє життя розібрали на цитати. Заслуги перед власною країною захоплюють, а світ визнає його, як одного з найкращих політиків та стратегів. Я вважаю його гідним прикладом для наслідування.

– Що буде з Україною за 20 років?

Я завжди покладаюсь на молодь та досвід! Повторюсь, з такими програмами президента, як “Велике будівництво” та “Україна 30”, з молодими та прогресивними політиками, які зараз прийшли до Верховної Ради – нас чекає тільки успіх!
 Сподіваюсь, що через 20 років Україна буде передовою європейською державою! Зараз ми закладаємо гарний фундамент для цього, а майбутнє покоління продовжить нашу справу та добудує все те, що нам не вдалося. Все буде Україна!

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября