12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля
03 апреля
02 апреля
30 марта

Мер Путивля Костянтин Гаврильчук про початок війни, створення оборони та запасів, підтримку ЗСУ і жителів громади

Починаючи 2022 рік, планували зовсім інше. Спільно з депутатами прийняли рішення щодо проєктів розвитку громади: виділення коштів на ремонт доріг і спорткомплексу, на новий харчоблок для Путивльського ліцею № 1, на новий автобус для підвезення учнів до закладів освіти. На жаль, за одну мить усе змінилося.

Дякую нашим жителям, які допомагали громаді, військовим, сусідам і просто тим, хто потребував підтримки.

Вдячний усім відділам міської ради, які цього року працювали на максимум. З кінця лютого «переформотували» свою діяльність: виконували ті функції, які не своєрідні їм. Ті функції, яких вимагав час, а не посадова інструкція.

З початку повномасштабного вторгнення всі були на місцях, а «не тікали», як того деякі бажали. Ми єдині в області, що 24 лютого відповідно до чинного законодавства створили раду оборони Путивльської міської територіальної громади, фіксуючи всю діяльність протокольно. Дякуючи державі, з Конотопського району найбільше отримали гуманітарної допомоги, незалежно від того, чи знаходилися в зоні бойових дій, чи вийшовши з неї. Спільними зусиллями задля жителів громади та їх підтримки будемо й надалі її завозити.

Із метою забезпечення правопорядку були сформовані добровольчі дружини в м.Путивль і селах громади, що вийшли на патрулювання вулиць 26 лютого.

У кінці лютого – березні 2022 року було налагоджено евакуацію жителів громади з м.Суми та м.Ніжин, у результаті якої доставлено  більше 550 осіб мирного населення до м.Путивль та більше 50 осіб з  м.Путивль до м.Полтава з метою виїзду до більш безпечних місць проживання.

Організовано підвезення продуктів харчування до маркету мережі АТБ в найскладніший період (березень 2022 року). Було налагоджено безкоштовну роздачу молока для жителів громади, підвезення продуктів харчування та хліба до сільської місцевості. Прийняті рішення щодо контролю за цінами в торговельних мережах на початку березня, на той час зазначені рішення ще не були прийняті як на обласному, так і на районному рівні.

Постійно проводилися благодійні концерти та спортивні змагання зі збору коштів для потреб ЗСУ, у результаті було зібрано 320 тис. грн, які використали на одяг та екіпірування військовослужбовцям-путивлянам, що відстоюють суверенітет нашої держави. Силами галузі культури виготовлено та передано військовим 17 маскувальних сіток, 200 банок тушонки, 100 банок каші та 78 банок борщу.

Постійно опікуємося обороною міста. Згідно із затвердженим планом оборони, у місті та на підступах проведено облаштування 18 об’єктів оборони, де встановлено 76 оборонних споруд, для чого було задіяно 272 бетонні блоки, 6 тис. мішків з піском та завезено 1200 м2 землі.

Хоча цьогоріч було й невиконання бюджету, але рухалися, рухаємося та рухатимемося далі в напрямку покращення умов життя у нашій громаді. На сьогодні забезпечені деревиною всі комунальні заклади, наявний запас продуктів харчування для населення, якщо буде критична ситуація.

Створено і запас відповідного палива в разі блекауту. Готувалися й продовжуємо готуватися для того, щоб прожити зиму й найстрашніші часи, якщо в людей не буде опалення. Усе пророблялося протягом року, діючи в межах законодавства стосовно процедур закупівлі, які займають час від 1 місяця й більше.

Вдячний депутатському корпусу за ті рішення, що приймалися протягом року. Ми змогли закупити автобус, який уже в нас. Завели 7,5 млн гривень на деревину паливну для населення, одні з області відстоявши право її отримати.

Працюємо з усіма благодійними фондами, які допомагають громаді, внутрішньо переміщеним особам, жителям, які потребують підтримки.

Допомагали й будемо продовжувати допомагати Збройним Силам України. Які б складнощі не були, ми їх пройдемо спільними зусиллями, об’єднавшись задля однієї мети – перемоги, після якої втілюватимемо проєкти розвитку в життя. Будемо працювати ще більше разом з депутатами незалежно від різних фракцій, партій, корпусів заради жителів нашої громади.

Костянтин ГАВРИЛЬЧУК, голова Путивльської ОТГ

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября