Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Кухня у вагончику RGM group: як живе та що готує дорожній кухар Олексій Лихобаба

Мабуть, кожна жінка вміє варити борщ, смажити грінки і створювати затишок в оселі…Але ви не їли запашну грінку з часником від кухаря RGM group на виїзді – Олексія Лихобаби.

Саме Олексій щодня готує для виїзних бригад обіди та вечері на кухні у вагончику, слідкує за порядком та чистотою, топить баню, закуповує продукти. Саме наш мастер-шеф допомагає дорожнім бригадам почуватися як вдома за сотні кілометрів від їхньої справжньої домівки.

Коли ми зустрілися з Олексієм, на його плиті саме доварився гороховий суп із реберцями, а на столі своїм ароматом чарували щойно підсмажені грінки з сіллю та часником. Цей набір чекає на мостову бригаду, яка саме зараз зводить мостовий перехід, що веде до КПП «Катеринівка». Хлопці мають зовсім скоро прийти на обід, але до того ми попросили Олексія розповісти нам про «кухню на виїзді».

«У нас тут є все, що необхідно для приготування: плита, газ, посуд, вдосталь води, продукти. Їх ми, звісно, докуповуємо – той же хліб або овочі. Але стараємося, щоб в нас завжди були картопля, цибулька, часничок, капуста, морква, крупи, сало, м’ясо, перчик, помідор».

Меню Олексій намагається завжди урізноманітнювати, аби страви були ситними та смачними.
«На обід у нас обов’язково перша страва, до неї часничок, цибулька. На вечерю – щось м’ясне або рибне. До них – каша або картопля в залежності від того, що з чим краще поєднується. Якщо це риба, то картопляне пюре з салатом всім смакуватиме».

Інколи бригади вирішують влаштувати собі свято, купують м’ясо і смажать шашлик. Олексій знає секрети маринування, додаючи лимонний сік, і страва стає справжньою фішкою кулінарного майстра. До речі, ви не куштували традиційний український борщ від Олексія. Бригада мостових майстрів переконана, такий борщ навіть жінка не приготує. Страшеееееенно смачно! Сам Олексій говорить,що рецепт смачного приготування борщу дуже простий:

«Треба не шкодувати овочів – більше цибульки, моркви, бурячку, аби борщ був наваристим і густим, і звісно ж – м’ясо. На бульйоні ваша страва точно буде ситною і насиченою смаком».

Коли бригади пообідали і йдуть на об’єкт RGM group, Олексій наводить порядок на кухні і починає готувати вечерю. Але на кухні повар готує не сам, завжди поряд мале кошеня Борька, який вже став повноправним членом бригади мостовиків.

«А вранці, годині о шостій, до нас щодня приходить півень і горланить, будить нас. Ми навіть не знаємо, чий він. Він просто приходить, виконує роль будильника, і йде кудись. Хто знає, як влаштований його світогляд і що він собі думає», – сміючись розповідає Олексій.

На момент нашої розмови з Олексієм, йшов 11-й день роботи мостовиків на об’єкті RGM group. Не приховують, трохи втомилися. Але зізнаються, що гарячий і смачний обід у вагончику за рогом вулиці нагадує тепло домашнього затишку, і працювати стає набагато легше!

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября