25 апреля
24 апреля
23 апреля
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля

Колектив лікарні №5 звернувся до голови ОДА Артюха – просять захистити їх від репресій новопризначеного керівника

Не пройшло і тижня, як голова Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко призначив новим керівником лікарні №5 у Сумах чиновницю з корупційним минулим Віту Володимирівну Лапоногову, як та розпочала в буквальному сенсі репресії проти “неугодних” спеціалістів-лікарів медичного закладу. Причому мова йде не про кілька чоловік, а про майже сотню людей, що складає більшу половину колективу лікарні №5.

Працівники просто “взвили” від такого геніального кадрового рішення і вже звернулися голови Сумської ОДА Володимира Артюха та керівництва міста з проханням терміново втрутитися в ситуацію і позбавити засуджену екс-корупціонерку Віту Лапоног владних повноважень.

Зокрема, у своєму зверненні колектив комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня №o5» Сумської міської ради просить наступне:

“Ми дуже стурбовані з приводу призначення в.о.директора нашого підприємства з 16.02.2024 року заступника директора з економічних та зальних питань Лапоногової Віти Володимирівни з наступних причин. По-перше, вважаємо, що лікарнею повинен керувати лікар-фахівець з вищою медичною освітою, оскільки лише медичний працівник чітко розуміє всі тонкощі та важливість надання якісних медичних послуг населенню.

По-друге, саме медичні працівники, зокрема лікарі, є тими фахівцями, завдяки роботі яких наше підприємство взагалі існує і отримує фінансування від Національної служби здоров’я України.

Медична спільнота нашої лікарні обурена ставленням до себе з боку заступника директора з економічних та загальних питань Лапоногової Віти Володимирівни, яка неодноразово висловлювалася, що в лікарні добре працюють лише економісти і погрожувала перевести медичних працівників на 0,75 ставки. Також, в зв’язку з тим, що Лапоногова В.В. була засуджена за корупційні дії і включена до реєстру корупціонерів, в колективу виникають великі сумніви в тому, що ця особа на посаді керівника закладу зможе раціонально розпоряджатися в інтересах громади та колективу коштами, які заробили ми, медичні працівники…”

Підписали цього листа-звернення понад 80 співробітників лікарні №5.

Як бачимо, і медичні працівники багатостраждальної лікарні №5, і громадськість мають цілком логічні запитання до влади Сум, яка наполегливо просуває до медичного закладу сумнівні кандидатури. Невже не можуть знайти професійного перспективного лікаря, який би дійсно вболівав за свій заклад? Чи це хтось спеціально все робить з метою знищення закладу? По-іншому усі останні обставини навколо цієї установи навіть і пояснити не можливо!…

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября