Вчера
25 апреля
24 апреля
23 апреля
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля

Головний лікар Володимир Поцелуєв: Сумська лікарня св.Пантелеймона готується стати кластерною

Від початку російського вторгнення на Сумщині зазнало руйнувань до півсотні медичних закладів. Тож, плануючи їх відбудову, відповідно до Закону України №6306 і на продовження реформи охорони здоров’я, всі лікарні готуються до зміни статусів. Зокрема, набути статус кластерної готуються в сумській Клінічній лікарні св.Пантелеймона.

Володимир Поцелуєв, директор КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міськради: «Кластерні лікарні – це потужні лікарні, в яких можна надавати таку допомогу, як лікування інсультів, інфарктів, нейрохірургічні послуги, кардіохірургічні і решта спеціалізованої медичної допомоги. Міністерство охорони здоров’я України чітко заявляє, що, наприклад, лікування інфарктів або інсультів – такі пакети не будуть підписані з некластерними лікарнями».

У КЛ св.Пантелеймона до реформ готувались цілеспрямовано протягом кількох років: заклад має найбільшу кількість договорів з Національною службою здоров’я України (ΗСЗУ), це 21 пакет медичних послуг.

Володимир Поцелуєв: «Це і був і є розвиток і нейрохірургічної служби, ортопедії-травматології, інсультного пакету і т.і. На сьогоднішній день ми чекаємо на нові контракти з НСЗУ».

Ключовий принцип цього етапу реформи: швидка допомога має доставити пацієнта не до будь-якої найближчої лікарні, але до спеціалізованого закладу – залежно від складності випадку та важкості стану пацієнта.

Володимир Поцелуєв: «Що стосується нейрохірургії, це високоточні операції на хребті, ми почали встановлювати імплантати, операції у головному мозку».

Кластерна лікарня має бути забезпечена обладнанням відповідно до свого рівня у госпітальному окрузі.

Юрій Кудрявцев, завідувач Центру урології КЛ св.Пантелеймона: «НСЗУ пропагує ідею «гроші ідуть за пацієнтом», тобто пацієнти вибирають будь-який лікувальний заклад. Вибирають будь-якого лікаря, якого вони вважають за потрібне. Тим самим підвищується якість медичного обслуговування: в ті заклади, куди йдуть пацієнти, туди стікаються кошти і в результаті ці лікарні розвиваються. На мій погляд, КЛ св.Пантелеймона і є зараз такою лікарнею, що розвивається».

Роман Ніколаєнко, лікар-хірург КЛ св.Пантелеймона: «Я працюю досить давно, з 1996-го року, і от, якщо порівнювати насичення лікувального закладу медичним обладнанням, то в КЛ св.Пантелеймона створені найкращі умови для розвитку – власне, це мене і підкупило до того, щоб прийти сюди працювати. Ми виконуємо лапароскопічні оперативні втручання на кишківнику, на шлунку».

Іван Прийменко, лікар-нейрохірург: «У нас є новітня дуга, що дозволяє нам оперувати на хребті і бачити операційне поле онлайн у рентгенівському вимірі, є чудовий краніотом, нещодавно придбаний – це спеціальний апарат для мікрохірургічних втручань на головному і спинному мозку з мінімальною травматизацією тканин».

На сьогодні лікарня св.Пантелеймона обслуговує півмільйона жителів області і міста Суми. Після завершення процесів об’єднання усіх медичних закладів у кластери потік пацієнтів буде розподілений більш рівномірно. Щодо кількості персоналу – про скорочення не йдеться. Навпаки, кластерна лікарня потребуватиме більшої кількості лікарів.

Джерело: Телекомпанія СТС

 

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября