Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Директор сумського пологового будинку Пресвятої Діви Марії Ольга Чирва розповіла, чому цей заклад називають “зеленим”

Із настанням осені, епідеміологічна ситуація в країні дуже загострилася. Особливо це стосується поширення коронавірусу. Буквально щодня на Сумщині ми окрім жертв війни ще і маємо смерті від цієї хвороби. Запроваджено масковий режим, приймаються додаткові заходи, щоб уберегти на населення від подальшого поширення ковіду.

Звичайно у пологовому будинку Пресвятої Діви Марії були і раніше підвищені протиепідеміологічні заходи безпеки, а сьогодні вони стали ще більш жорсткими, що в свою чергу дозволило їм стати територією без ковіду, як наслідок, пологовий будинок Пресвятої Діви Марії у народі почали називати “зеленим”, тобто чистим від інфекційних хвороб.

Ось, що із цього приводу говорить директор закладу Ольга Чирва:

“Питання захисту пологового будинку від епідемії коронавірусу – давно стоїть на моєму особистому контролі. Введено масковий режим, а породіллі всі без винятку, які до нас потрапляють проходять експрес-тестування. І якщо тест показує наявність вірусу, то її відправляють народжувати в Сумський обласний клінічний перинатальний центр на Баси.

Можу сказати, що таких породілей у нас не багато, адже кожна жінка, перед тим як народжувати намагається зменшити контакти, берегти своє здоров’я… Однак, коли все ж тест є позитивним – то ми знаємо як реагувати. Окрім того, що пацієнтка направляється на Баси, проводиться повна дезінфекція приймального відділення.

Якщо ж тест показав відсутність “корони”, то жінка уже залишається у нас і не контактує “із зовнішнім світом” до самої виписки. Звичайно, можна замовити доставку їжі чи передати передачу, але все робиться через приймальне відділення з особливими засобами безпеки. Коли ж виникає потреба все ж вийти на вулицю, то згідно наших протоколів, робимо повторний тест.

Такі комплексні заходи дозволяють тримати нам протиковідну безпеку на високому рівні, що у свою чергу дозволяє породіллям безпечно народжувати у нашому медичному закладі”

Також Ольга Вікторівна відзначила ініціативу народного депутата від партії “Слуга народу” Тетяни Скрипки, яка нещодавно передала медичному закладу 200 експрес-тестів на ковід:

“Окремо хочу зазначити про експрес-тестування, яке проходять у нас всі породіллі. Його вартість становить 300 гривень. На жаль, ця сумма не передбачена в нашому бюджеті, тому роблять їх жінки за свій рахунок, сплачуючи офіційно кошти через банківський термінал. Однак ми стараємося і цю проблему зрушити з місця. Так, минулого тижня народний депутат України Тетяна Скрипка передала нашому медичному закладу 200 експрес-тестів – це дуже гарний початок. Щиро надіюся, що таку ініціативу Тетяни Василівни підхоплять й інші небаждужі люди, адже нашими послугами користуються породіллі зі всієї Сумщини і ми всім прагнемо забезпечити найвищу їх якість для усіх жінок, які до нас приїжджають.

Сьогодні ми вже довели, що навіть у такий складний час на Сумщині можна народжувати безпечно. І в подальшому ми тільки збільшимо напрацювання цього напрямку”.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября