Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Голови всіх громад Роменщини просять Президента України захистити керівника райдержадміністрації Ващенка

Дізнавшись про намір звільнити голову Роменської районної державної адміністрації Дениса Ващенка, голови всіх семи громад Роменщини звернулися з офіційним листом до Президента України Володимира Зеленського,  у якому просять захистити керівника району.

Очільники громад одноголосно запевняють, що чинний голова РДА Денис Ващенко є ефективним та відповідальним керівником, що зумів об’єднати лідерів місцевого самоврядування, та реальними справами довів, що стовідсотково відповідає займаній посаді. В непростих умовах воєнного часу йому вдалося  налагодити конструктивну роботу усіх структур та організацій,  зміцнити обороноздатність району, дбати про добробут місцевих жителів, приділяючи особливу вагу вразливим категоріям населення.

«Нам стало відомо, що головою Сумської обласної державної адміністрації-керівником обласної військової адміністрації направлено подання до Кабінету Міністрів України щодо припинення повноважень голови Роменської районної державної адміністрації-начальника районної військової адміністрації Дениса Ігоровича Ващенка.

У зв’язку з чим висловлюємо свою стурбованість з цього приводу, оскільки Денис Ігорович за весь період перебування на посаді голови Роменської районної державної адміністрації зарекомендував себе як дієвий управлінець, що спромігся згуртувати нас, як голів територіальних громад Роменського району задля ефективної реалізації повноважень та підтримки всіх ініціатив Президента України в нашому районі», – ідеться у зверненні.

Голови громад наголошують, що Денис Ващенко в перші дні повномасштабного вторгнення окупантів, коли формування ТРО та правоохоронні органи були задіяні у виконанні завдань за межами району, здійснював всю подальшу координацію дій органів місцевого самоврядування, добровольчих формувань, партизанів, волонтерів, тісно співпрацюючи з Збройними Силами України, що дало свій результат.

«Окупаційні війська планували пройти Роменщину та всю Сумську область транзитом, але наша область, в тому числі наш район, стала форпостом на шляху до столиці. І в цьому є вагомий вклад Дениса Ігоровича, який не побоявся взяти на себе відповідальність та згуртував людей з усіх куточків району задля однієї великої справи, і як бачимо результат – ми вистояли і дали гідну відсіч ворогу»,  – зазначається у зверненні.

На повідомлення ворога з вимогою здатися відповідь Дениса Ващенко була категоричною.

Також голови громад акцентують на тому, що Денис Ващенко постійно перебуває у межах ввіреного йому району, завдяки чому на місцях вдається оперативно вирішувати всі проблемні питання і приймати необхідні рішення. Згадується у листі і про роль керівника у створенні гуманітарного штабу для допомоги переселенцям і соціально незахищеним громадянам, та його особисту участь в організації поставок продуктів харчування в магазини територіальних громад із Полтавської області.

«Як в мирний час, так і в умовах правового режиму воєнного стану, Денис Ващенко на професійному рівні виконує покладені на нього повноваження, він має не лише нашу підтримку, а й підтримку жителів Роменського району», – резюмують голови громад Роменщини.

На переконання очільників  семи громад, зміна керівника району  в умовах агресії РФ призведе до розбалансування системи управління, зокрема і у сфері територіальної оборони, тим паче що підстав для таких кадрових рішень дійсно немає.

Звернення голів громад Роменського району також адресоване прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, народному депутату Максиму Гузенку, виконавчому директору Асоціації міст України Олександру Слобожану.

Лист підписали сільський голова Вільшанської сільської територіальної громади Михайло Мельников, сільський голова Хмелівської територіальної громади Петро Панченко, сільський голова Синівської територіальної громади Олег Тихоненко, сільський голова Андріяшівської територіальної громади Інна Дибчинська, селищний голова Липоводолинської селищної громади Володимир Штанько, селищний голова Недригайлівської селищної громади Костянтин Волков, секретар  ради Коровинської сільської територіальної громади Валентина Криштопа.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября