Вчера
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля
03 апреля
02 апреля

Гамбіт Лантушенка: спочатку відміна 10 грн в маршрутках, а потім всі 30?

Задуми столичного мера по рекордному підняттю тарифів на проїзд – можуть стати реальністю і для Сум. Хто буде втілювати і скільки на цьому заробить?

Раніше ми вже розповідали, що депутат Сумської міської ради Дмитро Лантушенко, відомий в народі більше як Діма Таунхауз, ініціював розгляд питання щодо скасування рішення виконавчого комітету про встановлення тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті.

Затіяв таку піар-компанію Дмитро Лантушенко неспроста, і турбота про мешканців обласного центру тут, схоже, ні до чого. Люди, наближені до політика кажуть, що такий крок пов’язаний із тим, що той хоче скласти свій мандат, щоб очолити партію «Удар» в області та повести її на наступні вибори. Ну, а далі, все за добре відомим сценарієм… Наприклад, таким, як це вже впроваджує політичний шеф Діми – Віталій Кличко у Києві. Спочатку у столиці у березні підняли тарифи на проїзд приватні перевізники (ще до глобального подорожчання цін на газ, проїзд у київських маршрутках став коштувати 10 грн).

Наразі ж куратор Таунхауза, задумав ще більш масштабне підняття цін на проїзд, якого до цього ніколи не було в нашій державі. Київська влада оголосила про наміри підвищити вартість проїзду у громадському транспорті – ціна може сягнути до рекордних 25 гривень! Так, за підрахунками КП «Київський метрополітен» і «Київпастранс», які воні озвучили ще в травні цього року, економічно обґрунтований тариф на проїзд у метро становить 21,05 гривні, у наземному транспорті — 25,18 гривні, а в міській електричці — 78,90 гривні.

«Місто змушене готуватися до підвищення тарифу на проїзд у комунальному громадському транспорті. Такий крок є необхідним для збереження стабільної роботи комунальних підприємств-перевізників в умовах підвищення тарифів на енергоносії», — йдеться у повідомленні прес-служби Київміськадміністрації.

Оскільки ціна між комунальними і приватними перевізниками відрізнялася приблизно на 20%, то вже найближчим часом варто очікувати підвищення до 30 грн за проїзд і в останніх. Тобто проїхатися один раз в київській маршрутці по столиці буде коштувати “всього” 30 гривень.

Цілком логічно припустити, що таку “успішну” практику “Удар” хотів би запровадити й по всій країні – у Сумах таку важливу справу якраз і почав втілювати Діма Таунхауз-Лантушенко.

Тож, якщо в ударівця Лантушена все вийде, як він задумав, то спочатку, після відміни діючого тарифу в 10 гривень, Суми опиняться в транспортному колапсі, що, в свою чергу, неминуче призведе до політичної кризи і дострокових місцевих виборів. А далі прийшовши до влади, уже ніщо не заважатиме Дімі втілювати у життя нинішні починання свого патрона Віталія Кличка, і тариф на проїзд в Сумах – 30 гривень, може стати абсолютною реальністю.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября