16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля
05 апреля
03 апреля
02 апреля
30 марта

Директор КП “Шляхрембуд” Вегера завдав екологічних збитків сумчанам на 48 мільйонів гривень?

Незмінного протягом десятиліть директора КП “Шляхрембуд” Олександра Вегеру підозрюють у забрудненні земельних ділянок у Сумах, що завдало збитків майже на 48 мільйонів гривень.

За фактом забруднення земель КП “Шляхрембуд” прокуратура відкрила кримінальне провадження. Про це повідомила речниця прокурора Сумської області Наталія Науменко. За інформацією Екоінспекції, підприємство завдало збитки майже на 48 млн грн, засмітивши три земельні ділянки, які є комунальною власністю, площею майже 3,5 тис. квадратних метрів.

У прокуратурі зазначили: “На даний час вирішується питання, щодо призначення експертизи, яка спростує або підтвердить факт забруднення, а також факт завдання збитків. Лише після висновків експертів ми зможемо прийняти якесь процесуальне рішення”.

Наталія Науменко пояснила, якщо експерти підтвердять, то прокуратура оголосить підозру і буде суд, а якщо експерти спростують – провадження буде закрито, передає “Суспільне”.

Після отримання звернення від сумчанина, фахівці екоінспекції провели позапланову перевірку у листопаді 2021 земель поблизу Безіменного озера у Сумах і виявили залишки асфальту, вуличного змету та побутових відходів. До лютого оцінювали завдані збитки.

Наталія Ступич — речниця Держекоінспекції Сумської області зазначила: “Це перевірка відбувалася із виїздом на місце із залученням представника “Шляхрембуд”, було здійснено виїзд на місце і під час огляду території дійсно факти підтвердились. Відходи було розміщено без жодного дозволу, несанкціоновано”.

Станом на 18 лютого ця територія мала такий вигляд. Окрім сміття з доріг сюди звозили й сніг.

За словами Наталії Ступич, на відповідального працівника “Шляхрембуду” склали адмінпротокол за засмічення земель. Штраф у розмірі 1020 гривень сплатили.

Як повідомила секретар у приймальні “Шляхрембуду” — директор підприємства Олександр Вегера перебував у відпустці до 1 березня. Головний інженер Ігор Сидоренко від коментаря відмовився.

Наразі фахівці екоінспекції запропонували “Шляхрембуду” добровільно відшкодувати збитки.

“Чи звозили сміття в невідведене для цього місце, чи погоджуються із сумою завданих збитків та чи планують сплачувати добровільно?” – інформаційний запит із такими питаннями Суспільне направило до КП “Шляхрембуд”.

За розподілом обов’язків у міській раді, за діяльність підприємства відповідає заступник міського голови Микола Войтенко. Як повідомила речниця міськради Ольга Семениста, він поки від коментарів відмовився.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября