Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Депутати від ОПЗЖ блокують роботу Сумської обласної ради бо не хочуть віддавати свої посади?

Кадрові питання для сумського політикуму зазвичай завжди були справою кулуарних домовленостей – прості жителі мало що розуміли в цьому процесі та їх, особливо, ніхто і не бажав туди посвячувати. Але після 24 лютого ситуація в країні змінилася кардинально – потрібні були нові підходи, нові обличчя, нові стосунки між владою і суспільством. Вже кілька місяців як суд заборонив діяльність партії “Опозиційна Платформа За Життя”, а один із її лідерів (Віктор Медведчук) навіть був обміняний на українських військовослужбовців. Очевидно, що тільки зміною столичних кадрів, таке питання не могло обійтися і на місяцях колишні опзжшники також або самі почали писати заяву на відставку, або йти з посади під тиском суспільства.

Незважаючи на масований підхід до справи, по всій державі ці питання пройшли без особливих суперечок – більшість представників ОПЗЖ, після заборони політичної сили офіційно через суд, стали на бік вимоги суспільства і покинули займані державні посади. Зрештою, наразі довести свій патріотизм на благо України можна й іншими способами – від заняття гуманітарною та волонтерською діяльністю, до служби у Збройних Силах… Однак на Сумщині щось явно пішло не так….

Третього листопада не відбулася сесія обласної ради по суті всього через два взаємопов’язані питання – відставки екс-голови фракції ОПЗЖ Олександра Будника з посади керівника “Агролісу” та внесення змін до регламенту роботи управління комунальним майном облради, яке очолює голова фракції “Європейська солідарність” Дмитро Нагорний, завдяки якому і був призначений на посаду Будник. Сесія не відбулася через неявку депутатів ОПЗЖ, “Європейська Солідарність” та “Наш край”. Представники цих політичних сил були повністю відсутні. А голосів фракцій “Батьківщини”, “За майбутнє” та “Слуги народу”, які хоча і були присутні в залі майже в повному складі, – не вистачило, щоб вирішити ці питання.

Ситуація, що склалася в обласному парламенті – досить тривожна і дивна. Незрозумілі і причини неявки такої великої кількості депутатів – вірити в те, що хтось під час військового стану вирішив їм усім “дати на лапу”, а вони із цим погодилися і взяли –  просто не хочеться. Можливо, ми найближчим часом зможемо почути якісь адекватні пояснення і тим паче, у них є можливість все ж стати на захист інтересів суспільства та закону і вже цього тижня зібратися і таки зробити давно назрілі кадрові та регламентні зміни.

Наразі ж тільки фракція “Слуги народу” має чітку та одностайну позицію – представники партії “ОПЗЖ” не мають бути на державних посадах, а обласне управління комунальним майном – це не чиясь особиста вотчина, де посади отримують через відкати та інші корупційні діяння. Не той зараз час, щоб на ці питання мати інші думки, і тим паче проводити таку деструктивну, а іноді навіть і підривну діяльність. Тому чекаємо наступного сесійного засідання Сумської обласної ради, яке відбудеться вже цього тижня. Будуть знову підніматися ті ж питання, але хочеться вірити, що поведінка депутатів буде іншою і більшість таки збереться, щоб навести лад в управлінні обласним майном та керівництві комунальних підприємств…

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября