Вчера
17 марта
14 марта
08 марта
07 марта
06 марта
05 марта
04 марта
01 марта
28 февраля
27 февраля

Бабуся з Бурині розповіла, як землю, на яку вона подала заяву, отримали наближені до Ладухи

Стали відомі нові подробиці того, як міський голова Бурині Віктор Ладуха разом із депутатами від «Батьківщини» розбазарює землі громади. Нагадаємо, скандальний мер-олігарх відпрацював схеми, за якими земельні ділянки  не дістаються простим жителям, а потрапляють до розпорядження його родини або ж найближчого оточення.

До нашої редакції потрапив запис розмови, що підтверджує викладені раніше факти «віджиму» землі . Події, про які йдеться, мали місце влітку 2020 року.

У першій частині аудіозапису бабуся розмовляє з Іриною Саврук – начальником земельного відділу апарату виконавчого комітету Буринської міської ради щодо виділення земельної ділянки.

 

Бабуся: Це все зловживання службовим становищем, у Сумах нам сказали. Земля вже розділена.

Саврук: Не розділено там нічого. Те, що я вам дала не розділено.

Бабуся: Те, що 1,5 гектари вам дають це неправильно, нам сказали. 2 гектари повинно бути.

Саврук: Ні, згідно з чинним законодавством України, до 2 гектар. Я вам сказала, який вихід, хочете – звертайтеся.

Бабуся: Побули ми у штабі Зеленського, кажуть, 20-го він приїжджає у Суми. Нам запропонували виступити відкритим текстом. Напишемо ми всі у прокуратуру, бо це вже видно, як нас обдурили, насправді нас обдурили…

Інша жінка: Ділянку, яку нам подавали, вона нерозподілена була, а тепер ми 100% знаємо, кому вона виділена.

Саврук: Ви розумієте, не все залежить від мене…

Бабуся: Я розумію, але ви нас водили за носа 5 місяців: прийдете через місяць, прийдете через місяць….На ділянку ми подали найперші! Нам сказали, що вашу заяву поклали в архів, а тепер ждіть, поки розділять, кілки поб’ють…Заяву навіть не розглянули на сесії, одразу написали відмову…

Нам прикро, що саме ту землю, на яку ми подали заяву, кум Писаного отримали ( Писаний – секретар міськради, – ред.). Нам просто прикро. Він (далі говорить про Писаного) стояв тут, коли ми тут писали заяви, доказував, що це випас, а ми доказували, що немає такого в документах,  і побрав своєму сину землю, своєму куму. Уже все. А нам відмовили. Віктор Борисович каже, що то все за його спиною робилося, а нащо тоді голова міської ради, якщо його підпис стоїть? Ніхто за його спиною нічого не робить.

Потім бабуся переходить в кабінет до секретаря Буринської міської ради сьомого скликання Володимира Писаного і згадує йому, як вона при ньому подавала заяву про землю, і попередила, що публічно розповість про земельні оборудки.

Писаний: Що вас не влаштовує?

Бабуся: Ви собі її забрали (землю, – рад.).

Писаний: Не собі її забрав.

Бабуся: Ну, своєму синові.

Писаний: А що, мій син не така людина, як ти?

Бабуся: Я подала заяву 22-го.

Писаний (зриваючись на крик): А він подав 20 січня! Слухай, я що тут тобі повинен розказувати, коли в мене син буде той, коли подає, коли не подає! Я тобі повинен розказувати, скільки в мене грошей вдома?

Бабуся: Не треба. Я подала заяву…

Писаний: Ти подала заяву, а він подав раніше. Все, до побачення.

Аудіозапис розмови –  за цим посиланням.

Очевидно, що історії нечесного розподілу земель у Бурині, як у випадку з цією бабусею, непоодинокі. Проте до якого часу жителі громади вимушені терпіти таке свавілля і коли нарешті чекати відповідної реакції правоохоронних органів? Адже те, що відбувається за часів правління міського голови Віктора Ладухи є порушенням чинного законодавства, не кажучи вже про вихід за межі звичайної людяності.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября