25 апреля
24 апреля
23 апреля
19 апреля
18 апреля
16 апреля
12 апреля
11 апреля
10 апреля
09 апреля
06 апреля

Верховна Рада підтримала ініціативу народного депутата Тетяни Скрипки щодо впровадження психологічної реформи в школах

З початку повномасштабного вторгнення рф народний депутат Тетяна Скрипка зосередила увагу на питанні захисту дітей як найбільш вразливих у цей важкий період. За її активної участі та залученню міжнародних партнерів у кількох сумських школах вдалося облаштувати надійні укриття, щоб учні мали змогу продовжувати повноцінне навчання та перебувати у безпеці. Однак на сьогодні все більш важливим стає забезпечення не тільки фізичної захищеності для школярів, а й психологічної підтримки, адже війна, що триває вже більше року, завдає всім дітям великого стресу. Щоденні сирени, звуки вибухів, що доносяться з прикордоння, відчуття напруженості дорослих – все це відображається на психологічному стані дітей.  Саме тому парламентарка виступила із законодавчою ініціативою  невідкладного впровадження психологічної реформи в школах, яка вчора була підтримана голосуванням у Верховній Раді.

«Нашим дітям потрібна невідкладна психологічна допомога. Всім українським дітям, які пережили окупацію, втрату близьких, насилля. Дітям, які звикли до звуків сирен, укриттів і дорослих розмов. В них вкрали дитинство, але ми можемо зберегти їх здоров’я.

Ми усі маємо адаптуватися до змін і навчитися допомагати дітям в нових реаліях. Батьки – вдома, лікарі – у клініках, вчителі  – у школах. Постійний стрес залишає по собі розлади ментального здоров’я, розпізнавати їх маємо швидко. Про це законопроект 8️⃣3️⃣7️⃣8️⃣, і я щиро вдячна парламенту за підтримку нашої з Таня Цыба ініціативи.

Відтепер вчителі мають не менше, ніж 10% від обов’язкових 150 годин для підвищення кваліфікації, присвячувати навчанню методам розпізнавання психологічних травм.

Чому це важливо?

📍зменшення ризиків “прогавити” дитину, яка перебуває в стресовому стані, а це питання не лише здоров’я, а й життя;

📍попередження вторинної психологічної травми;

📍організація освітнього процесу у відповідності до потреб дітей з психологічними травмами;

📍довіра – як основа відносин між учасниками освітнього процесу.

Вчитель – це покликання. Не маю сумніву, що українські педагоги більше за інших знають і розуміють в якому стані доводиться навчатися їхнім школярам. Тому підтримають і власне навчання заради майбутнього дітей!

Відповідні пропозиції подала до проєкту закону “Про дошкільну освіту”, наступним кроком, який вже можна анонсувати, стане проведення круглого столу з залученням батьків, незалежних експертів, громадських організацій, вчителів.

Маю надію, що Оксен Лісовий підтримає такі ініціативи. Наостанок дякую Ольга Набоченко та Виктор Сальков, які експертно долучилися до розробки наших ініціатив з розумінням нагальної потреби забезпечення психологічної реформи в школах», – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, під час робочої поїздки до Вроцлава нардеп Тетяна Скрипка напрацювала з польською стороною багато планів щодо реалізації спільних проєктів. Одним із них є оздоровлення та створенням умов для реабілітації у Польщі українських дітей.

Вы поддерживаете протесты в Белорусии?
  • Нет 73%, 8 голосов
    8 голосов 73%
    8 голосов - 73% из всех голосов
  • Да 18%, 2 голоса
    2 голоса 18%
    2 голоса - 18% из всех голосов
  • Мне безралично 9%, 1 голос
    1 голос 9%
    1 голос - 9% из всех голосов
Всего голосов: 11
20.05.2020 - 30.09.2020
Опрос закрыт
Архив опросов
13 декабря
04 ноября
03 ноября
02 ноября